2020-2022: Η λαθρομετανάστευση διά μέσου Γραμμής Κατάπαυσης Πυρός σε αριθμούς

Η «Σημερινή» παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα (30/01/2022) τα αποτελέσματα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης στο Βίλνιους της Λιθουανίας με θέμα τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό το πρίσμα των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών. Στη Διάσκεψη, που έλαβεν χώραν μεταξύ 20-21 Ιανουαρίου 2022, συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, της λαθροδιακίνησης και της «αγοράς ασύλου».

Μεταξύ αυτών ήταν και η ενίσχυση των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων με έμφαση στη δημιουργία υποδομών φυσικών εμποδίων και διαλειτουργικής αρχιτεκτονικής πληροφορικής, παράλληλα

με την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και των υβριδικών απειλών .

Η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή. Στην «Κοινή Δήλωση» για προστασία των χερσαίων συνόρων έγινε αναφορά και στην ιδιάζουσα κατάσταση της Κύπρου με το εξής λεκτικό: «Τα μέτρα αυτά θα πρέπει επίσης να εφαρμόζονται στην Πράσινη Γραμμή, στην περίπτωση της Κύπρου, αν και η Γραμμή δεν αποτελεί σύνορο». Σε πρόσφατη συνέντευξή του («Σημερινή», 09/01/2022), ο Υπουργός χαρακτήρισε την Πράσινη Γραμμή ως «αχίλλειο πτέρνα» και δήλωσε ότι το 2022 επικεντρώνεται στη  μεγιστοποίηση του αριθμού των επιστροφών και στον δραστικό περιορισμό των αφίξεων, αλλιώς θα έρθει «πλημμυρίδα».

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Διαβαστε επίσης: Α.Δημητρίου στη «Σ»:Kτίζοντας γέφυρες,μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
2020#452022, Γραμμής Κατάπαυσης Πυρός,2020#452022, grammis katapafsis pyros