2015: Απολογισμός μίας χρονιάς μέσα από τα ρεκόρ της

Από την Τρουά στον Ομπαμεγιάνκ, τον Μουρίνιο και την Παρί Σ.Ζ, από την Ρεάλ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον Πεπ Γκουαρντιόλα και τον Ικέρ Κασίγιας: η γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe παρουσίασε με αριθμούς, τα ρεκόρ του ποδοσφαίρου, σε εθνικά πρωταθλήματα και Champions League μέσα στο 2015:

Στα πρωταθλήματα:

Η Τρουά έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία

του πρωταθλήματος της Γαλλίας , που δεν έχει κερδίσει καμία συνάντησή της στον πρώτο γύρο (8 ισοπαλίες, 11 ήττες).

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Γιουβέντους έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια της Serie A (0-1 εναντίον Ουντινέζε, 1-2 εναντίον της Ρόμα).

ΟΛουκάς Πέρες ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπεμπέτο στην Λα Κορούνια από την σεζόν 1992-1993. Εκείνη την σεζόν, ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ σε επτά σερί αγωνιστικές. Και ο Ισπανός μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα, δεδομένου ότι το ρεκόρ είναι σε εξέλιξη.

Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Bundesliga που σημείωσε τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε μία από τις πρώτες οκτώ ημέρες του πρωταθλήματος.

Σκοράροντας στο 9ο δευτερόλεπτο εναντίον της Μπάγερν, ο παίκτης της Χοφενχάιμ Κέβιν Βόλαντ ισοφάρισε το ρεκόρ για το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Bundesliga. Ο Καρίμ Μπελαραμπί είχε ήδη σκοράρει στα εννέα δευτερόλεπτα την περσινή σεζόν με την Λεβερκούζεν κόντρα στηνΝτόρτμουντ (1η αγωνιστική, 2-0). Το χρονόμετρο ωστόσο έδειξε ότι ο Μπελαραμπί είχε βρει δίκτυα μετά από 9,6 δευτερόλεπτα, ενώ ο Βόλαντ μετά από 9,3 δευτερόλεπτα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχασε 9 αγώνες με την Τσέλσι στο Πρωτάθλημα Premier. Αυτό είναι το χειρότερο ρεκόρ του Πορτογάλου σε μια σεζόν σε όλα τα πρωταθλήματα. Ο Special One έχασε 4 αγώνες στο Stamford Bridge στην Premier League από τον Αύγουστο, όταν πριν είχε μία ήττα σε 98 αγώνες.

Ο Τζέιμι Βάρντι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε έντεκα συνεχόμενα παιχνίδια στην Premier League (από την 4η έως την 14η αγωνιστική), καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Φαν Νιστελρόι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (10 αγώνες στη σειρά, το 2003).

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε 51 βαθμούς στους πρώτους 19 αγώνες πρωταθλήματος. Καμία ομάδα δεν έχει μαζέψει περισσότερους στην ιστορία του πρωταθλήματος της Γαλλίας. Η Λυών είχε το προηγούμενο ρεκόρ, με 50 πόντους την περίοδο 2006-07.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Παρί Σ.Ζ σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Παουλέτα (123 έναντι 109 του Πορτογάλου). Επίσης, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ligue 1 στην ιστορία της Παρί Σ.Ζ (89), ξεπερνώντας τον Μουσταφά Νταχέντ (85).

Στο Champions League

Ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσαν τουλάχιστον από τρία τέρματα εναντίον της Μάλμε (3 ο Γάλλος, 4 ο Πορτογάλος), κατά τη διάρκεια της νίκης (8-0) της Ρεάλ απέναντι στην Μάλμε. Δεν υπήρχαν μέχρι τότε δύο παίκτες από την ίδια ομάδα που του καταφέρνουν στον ίδιο αγώνα Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε κατά της Μάλμε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Champions League (8-0), ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε από το Λίβερπουλ εναντίον της Μπεσίκτας από τον Νοέμβριο το 2007 (επίσης 8-0). Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Ράφα Μπενίτεθ καθόταν και τότε στον πάγκο των «κόκκινων».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε 11 γκολ στους ομίλους του Champions League, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Η Ρόμα προκρίθηκε στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης έχοντας δεχθεί 16 γκολ. Καμία ομάδα είχε καταφέρει μια τέτοια πρόκριση με τέτοια στατιστικά

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο προπονητής που κατάφερε να να περάσει πιο γρήγορα το όριο των 50 επιτυχιών στο Champions League. Χρειάστηκε μόνο 80 αγώνες.

Με 156 παιχνίδια στο ενεργητικό του, ο Ισπανός τερματοφύλακας Ικερ Κασίγιας έσπασε το ρεκόρ συμμετοχής στο Champions League. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο συμπατριώτης του Τσάβι (151).

Keywords
Τυχαία Θέματα