2 κρούσματα στα κατεχόμενα - Πιλλί: Αποφεύγετε τις ελεύθερες περιοχές

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, η Vatan (04.08.20) γράφει ότι ο λεγόμενος «υπουργός υγείας» του παράνομου καθεστώτος Αλί Πιλλί ανακοίνωσε χθες ότι εντοπίστηκαν δύο νέα θετικά κρούσματα της νόσου Covid-19 μετά από την διενέργεια 1,532 εργαστηριακών ελέγχων το τελευταίο 24ωρο. Πρόσθεσε ότι τα δύο κρούσματα αφορούν άτομα που έφθασαν στα κατεχόμενα μέσω αεροδρομίου.

Σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εγχώρια μετάδοση, ο Πιλλί δήλωσε ότι τα κρούσματα που εντοπίζονται  είναι από αυτούς που έρχονται από

το εξωτερικό και από άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Υπογραμμίζοντας ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί στις γύρω χώρες και ιδιαίτερα στην «νότια Κύπρο» (όπως αναφέρεται στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές κατά την πάγια διχοτομική ρητορική), ο Πιλί επισήμανε ότι το Υπουργείο Υγείας στο «νότο» έχει προειδοποιήσει ότι η εγχώρια μετάδοση είναι σε ψηλά επίπεδα και κάλεσε τον κοινό να μην μεταβαίνει στο εξωτερικό ή στο «νότο» , εκτός αν είναι αναγκαίο.

Στη συνέχεια, ο Πολί δήλωσε ότι αν είναι αναγκαίο να μεταβούν στο εξωτερικό ή στο «νότο», πρέπει να είναι προσεκτικοί με τους κανονισμούς, όπως η χρησιμοποίηση της μάσκας. Ισχυρίστηκε ότι το πιο σημαντικό σημείο για να συνεχίσουν τον επιτυχή αγώνα τους εναντίον της νόσου Covid-19 είναι  να τηρούν τους κανόνες, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει σίγουρα να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις, να χρησιμοποιούν μάσκες κα να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής.

Σημειώνεται ότι τα συνολικά κρούσματα στα κατεχόμενα ανήλθαν στα 153 μετά από διενέργεια 74,517 διαγνωστικών εξετάσεων. Μέχρι χθες, έλαβαν εξιτήριο 121 ασθενείς, 28 συνεχίζουν να νοσηλεύονται και 4 απεβίωσαν. 

Στα 995 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Τουρκία και ακόμη 19 οι νεκροί

Η Υenisafak (02.08.20) γράφει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Υγείας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο διενεργήθηκαν στην Τουρκία 41,301 εργαστηριακές εξετάσεις, από τις οποίες εντοπίστηκαν 995  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19, ενώ απεβίωσαν 19 άτομα και αποθεραπεύθηκαν ακόμη 1,003.

Σύμφωνα  με την ανακοίνωση, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία έφθασε τις 233,851. Από την ημέρα εμφάνισης της πανδημίας, στην Τουρκία διενεργήθηκαν συνολικά 4,927,217  εργαστηριακές εξετάσεις. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε στις 5,747  ενώ το 8.4% των ασθενών είναι διασωληνωμένοι. Στην Τουρκία μέχρι σήμερα αποθεραπεύθηκαν συνολικά 217,497.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρεττίν Κοτζά κάλεσε τους πολίτες στην Τουρκία να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας για να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού, ειδικότερα αυτές τις μέρες που εορτάζεται η Γιορτή των Θυσιών. 

«Εντατική διπλωματία Έρντογαν για τη Γιορτή των Θυσιών»

Η Sabah (04.08.20) σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τον πιο πάνω τίτλο, γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν είχε εντατική διπλωματία τις τελευταίες μέρες λόγω της Γιορτής των Θυσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έρντογαν είχε τηλεφωνική επικοινωνία κατά το τριήμερο της Γιορτής των Θυσιών με 21 συνολικά ξένους ηγέτες, μεταξύ αυτών, του Αζερμπαϊτζάν, του Κατάρ, του Ιράν, της Ινδονησίας, του Καζακστάν και του Κοσόβου, με τους οποίους και αντάλλαξε ευχές για το Μπαϋράμι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεβ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών ενώ την ίδια στιγμή εκφράστηκε η αποφασιστικότητα τους να ενδυναμώσουν την συνεργασία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα