Αντιναύαρχος της «Γαλάζιας Πατρίδας»: «Εχθρός των Τούρκων η Avrupa»

Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Γραφείου Τύπου &Πληροφοριών, υπό τον τίτλο «Ο ναύαρχος πάλι υπερέβη τα εσκαμμένα», η Avrupa (04.08.20), στο πρωτοσέλιδό της, γράφει ότι ο συνταξιούχος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιούρτενιζ, που στόχευσε τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις του αναφορικά με το Κυπριακό πρόβλημα και το δόγμα της «Γαλάζιας πατρίδας», τώρα ανακήρυξε την εφημερίδα Avrupa ως «εχθρός των Τούρκων» στοχεύοντας τους ίδιους αυτή την φορά, προσθέτοντας: «Έτσι και αλλιώς, είναι γνωστό ότι αυτοί είναι καταγεγραμμένοι προδότες». 

Η εφημερίδα

γράφει: «Ο συνταξιούχος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουρτενίζ, που ήταν φιλοξενούμενος πρόσφατα στο ιδιωτικό κανάλι Veryansın TV και που επέκρινε παλαιότερα τον Μουσταφά Ακιντζί, τώρα πρόσβαλε την εφημερίδα μας Avrupa και τον Σενέρ Λεβέντ… Ενώ ο Γκιουρτενίζ έλεγε ‘η Τουρκία πρέπει να ανοίξει νέο μέτωπο στην Κύπρο’, η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ παρέμεινε σιωπηλή σε όλους αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς… Ο Γκιουρτενίζ, που επέκρινε με σκληρό ύφος το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας στις 20 Ιουλίου, δήλωσε τα εξής: «Δεν είναι μόνο εχθροί της Τουρκίας, είναι εχθροί των Τούρκων… Τι λένε ξεδιάντροπα;…λένε ‘ Ήλθαν, κατέκτησαν και έμειναν’… Ο Γκιουρτενίζ ισχυρίστηκε ότι η ΤΔΒΚ κυβέρνηση δεν αρκέστηκε να μείνει σιωπηλή έναντι στην εφημερίδας μας, αλλά τιμώρησε τους αστυνομικούς που έκαναν έρευνα εναντίον της εφημερίδας μας και ότι παίρνουμε εκατομμύρια ευρώ από εξωτερικές πηγές. Επέκρινε το γεγονός ότι αθωωθήκαμε από την γνωστή υπόθεση με την καρικατούρα και ισχυρίστηκε ότι ο Σενέρ Λεβέντ απείλησε τους αστυνομικούς, που τον ανέκριναν στο δικαστήριο. (…) Ο αντιναύαρχος, που είναι ένας από τους αρχιτέκτονες του δόγματος της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’, εξέφρασε τα εξής για την εφημερίδα  Avrupa και τους δημοσιογράφους της: ‘Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι είναι καταγεγραμμένοι προδότες. Συνεπώς πρέπει να τους αποδεχτούμε, όπως και στην ίδια περίοδο της Ανακωχής στην Κωνσταντινούπολης….»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι αντίθετα με τους ισχυρισμούς του συνταξιούχου αντιναύαρχου, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν οι «αστυνομικοί» που τους ανέκριναν, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Επιπρόσθετα, ο «διευθυντής του τμήματος δικαστικές υποθέσεις» Αλί Σαβάς Αλτάν, που έσωσε τις ζωές τους παραβιάζοντας την εντολή για λιντσάρισμα της εφημερίδας, τιμωρήθηκε. 

Τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το «πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας» θα συζητήσει σήμερα στην Άγκυρα ο Τατάρ με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο

Σύμφωνα με τη Sabah (03.08.20), ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» της κατοχής Ερσίν Τατάρ, μεταβαίνει αύριο (σήμερα) στην Άγκυρα μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάϊ προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οικονομικά ζητήματα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημία του COVID-19.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Demirören (DHA), ο Τατάρ ανέφερε: «Εδώ και πολλή καιρό δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε επαφές στην Άγκυρα. Θα μεταβούμε στην Άγκυρα για επαφές μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου της Τουρκίας».

Ο Τατάρ εξήγησε επίσης ότι κατά τις επαφές του στην Άγκυρα θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και οικονομικά ζητήματα. «Βιώσαμε μια πολύ σοβαρή καταστροφή κατά την περίοδο της πανδημίας. Η Μητέρα Πατρίδα μας βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό μας όλη αυτή την περίοδο. Θα αξιολογήσουμε επίσης και την τελευταία κατάσταση όσον αφορά στο πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας», είπε.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τατάρ είπε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και υποστήριξε τα εξής: «Μαζί με την Τουρκία μας και τη Γαλάζια Πατρίδα δίνουμε μεγάλο αγώνα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα παραδώσουμε σε κανένα τα συμφέροντα της Τουρκίας μας και του τουρκοκυπριακού λαού. Είναι αυτά τα ζητήματα που θα αξιολογήσουμε με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο. Είμαστε κι εμείς περήφανοι για τον αγώνα που δίνει η Τουρκία μας στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή της Λιβύης. Ως Τουρκοκυπριακός λαός, προσευχόμαστε για να πετύχει η μητέρα πατρίδα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα