19 χρόνια ήταν πολλά! (vids)

Την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά από 19 ολόκληρα χρόνια πανηγύρισε η Ρίβερ Πλέιτ που επικράτησε 3-0 της Τίγκρες στον δεύτερο τελικό που έγινε στο Μπουένος Άιρες!

Το τρίτο Κόπα Λιμπερταδόρες της ιστορίας της κατέκτησε η Ρίβερ Πλέιτ που επικράτησε της Τίγκρες με 3-0 στο Μπουένος Άιρες και σε συνδιασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Μεξικό, έδειξε πως ήταν η καλύτερη ομάδα σε αυτό το ζευγάρι! Οι «εκατομμυριούχοι» στον τελικό που έγινε στο κατάμεστο Μονουμεντάλ, ήταν σαφώς ανώτεροι από την Τίγκρες και εξ αρχής επέβαλαν τον ρυθμό τους.

Ο Αλάριο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο

44', με κεφαλιά και έστειλε με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα του στα αποδυτήρια! Στην επανάληψη, η Τίγκρες ανέβηκε, όμως η ανωτερότητα της Ρίβερ ήταν εμφανέστατη και έτσι στο 74' ο Σάντσεθ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος για να κάνει το 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα, έβαλε τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά ο Φούνες Μορ.

Κάπως έτσι, η Ρίβερ, στέφθηκε Πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής για τρίτη φορά στην ιστορία της 19 χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση το 1996! Επίσης, η ομάδα του Μπουένος Άιρες, κατακτά το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στη Λατινική Αμερική, καθώς πέρσι είχε κατακτήσει το Κόπα Σουδαμερικάνα, ενώ πριν λίγους μήνες πήρε και το Σούπερκόπα Νοτίου Αμερικής!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα