Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτήρια προτομής Χριστόδουλου Σώζου

Τα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα των Βαλκανικών Πολέμων, αείμνηστου Δημάρχου της Λεμεσού Χριστόδουλου Σώζου, τελούνται στις 4 Μαρτίου, στον Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος, τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, τον Δήμο Λεμεσού και το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος θα μιλήσει για το έργο και την προσφορά του μοναδικού εν ενεργεία Δημάρχου που έπεσε ηρωικά μαχόμενος ως απλός στρατιώτης, κατά τις μάχες για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων (Μάχη του Μπιζανίου), στις 6 Δεκεμβρίου του 1912.

Επιμνημόσυνη δέηση θα τελέσει ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ενώ την τελετή θα χαιρετίσουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου Χρίστος Μαληκκίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος Κυριάκος Νεάρχου και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος με τη συμμετοχή συλλόγων από τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Μουσικών Οργάνων του Δήμου Λεμεσού.


(ΦΩΤΟ αρχείου)

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα