10χιλ λιγότερα τ'αυτοκίνητα στη Μακαρίου - Τι λέει ο Δήμος για τα οφέλη

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Μακαρίου έχουν επιφέρει 10.000 λιγότερα αυτοκίνητα όπως αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Μακαρίου έχουν μειώσει τη διαμπερή κίνηση, δηλαδή τη χρήση της λεωφόρου για μετάβαση σε άλλες περιοχές της πόλης, που βάσει μετρήσεων ανερχόταν σε 10.000 αυτοκίνητα ημερησίως
Η εκτροπή αυτής της κίνησης προς πιο περιφερειακές διαδρομές μεσοπρόθεσμα θα ωφελήσει όλο το κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Φωνές για τη Μακαρίου: «Ο κόσμος ρωτά από ποιο

δρόμο φεύγει..»

Βραχυπρόθεσμα οδηγεί στη μείωση της κυκλοφοριακής έντασης και κατ’ επέκταση του θορύβου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το επίπεδο ασφάλειας για τους επισκέπτες καθιστώντας τη λεωφόρο πιο φιλική και ελκυστική.

Μακροπρόθεσμα το όφελος αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο, δεδομένου ότι το έργο στη λεωφόρο Μακαρίου και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που το συνοδεύουν, είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου κρατικού σχεδιασμού που υλοποιείται τμηματικά. Μεταξύ άλλων ο σχεδιασμός αυτός προνοεί τη δημιουργία λεωφοριοδιαδρομών (bus corridors) από Στρόβολο και Λακατάμια προς το κέντρο της Λευκωσίας που θα δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο λεωφορείο έναντι του αυτοκινήτου.

Η λεωφοριοδιαδρομή της Μακαρίου έχει ως απώτερο προορισμό/κατάληξη την περιοχή του νέου Γενικού Νοσοκομείου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
10 000, Μακαρίου #45 Μακροπρόθεσμα,10 000, makariou #45 makroprothesma