10 αγώνες τιμωρία στον Κουντέλα και 3 στον Καμαρά

Η UEFA ακοίνωσε την απόφασή της για την υπόθεση του Οντρέι Κουντέλα, που καταγγέλθηκε ότι επιτέθηκε ρατσιστικά σε αντίπαλό του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ρέιντζερς - Σλάβια για τη φάση των "16" του Europa League.

Ο Τσέχος στόπερ τιμωρήθηκε με 10 αγώνες, κάθε ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επειδή εξύβρισε ρατσιστικά τον Γκλεν Καμαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα στο "Άιμπροξ" στις 18 Μαρτίου. Ο Κουντέλα

είχε παραδεχθεί ότι είχε βρίσει τον Φινλανδό μέσο και γι' αυτό είχε τιμωρηθεί προσωρινά με μία αγωνιστική βάσει κανονισμού (απουσίασε από το παιχνίδι των Τσέχων με την Άρσεναλ στο Λονδίνο για τα προημιτελικά), ωστόσο αρνήθηκε ότι υπήρχε ρατσιστική προσβολή.

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA πείστηκε από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ότι ο Κουντέλα χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και γι' αυτό του επέβαλε την προβλεπόμενη ποινή. Ταυτόχρονα, όμως, τιμώρησε τον Καμαρά με 3 αγώνες επειδή επιτέθηκε στον Κουντέλα με γροθιές στο πρόσωπο, έπειτα από το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα, στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια του γηπέδου της Γλασκώβης.

Πηγή: Sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα