Τα "θαλάσσωσα" λέει ο Έρικ Σμιντ της Google

10:35 2/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Google, Έρικ Σμιντ δήλωσε ότι "τα θαλάσσωσε" στον τομέα της κοινωνικής δικτύωσης όταν εκτελούσε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κόσμου.

"Ήξερα ξεκάθαρα ότι έπρεπε να κάνω κάτι και απέτυχα να το κάνω", δήλωσε ο Σμιντ σχετικά με τις προσπάθειές του να βοηθήσει την εταιρεία του να τρέξει στην “κούρσα” της κοινωνικής δικτύωσης. "Ο διευθύνων
σύμβουλος θα έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη. Τα θαλάσσωσα", συμπλήρωσε.

Η Google αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από το Facebook στον τομέα της online διαφήμισης. Ο Σμίντ, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος για μία δεκαετία πριν παραδώσει τα ηνία στο συνιδρυτή της Google Λάρυ Πέιτζ τον Απρίλιο, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν κατόρθωσε να συνάψει συμμαχία με το Facebook.

"Προσπαθήσαμε πολύ σκληρά να συνεργαστούμε με το Facebook", δήλωσε, προσθέτοντας ότι το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης συνήψε συμφωνία με τη Microsoft, η οποιά περιλαμβάνει και την αναζήτηση.

"Το Facebook έκανε κάποια πράγματα που θαυμάζω", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Έρικ Σμιντ, χαρακτηρίζοντας τις εταιρείες Google, Facebook, Apple και Amazon ως μία "συμμορία των τεσσάρων" που υπερέχει στη χρήση τεχνολογίας για την προσέλκυση πελατών και βοηθά τις επιχειρήσεις να "χτίζουν" προϊόντα.

ΠΗΓΗ: ΕΜΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα