Windows 8: η Microsoft αποκαλύπτει τα πρώτα στοιχεία

08:25 2/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Το αφεντικό των Windows Steven Sinofsky παρουσίασε επίσημα στη διάσκεψη D9 τα Windows 8. Και όπως ήταν αναμενόμενο η Microsoft κάνει ένα …σπαγκάτο στη νέα έκδοση του λειτουργικού της: τα Windows 8 τρέχουν,
για παράδειγμα, τόσο σε ένα Tablet με οθόνη 7 ιντσών όσο και σε πανίσχυρο PC. O Sinofsky επισήμανε: “Δεν κάνουμε κανένα συμβιβασμό!»

Στη διάσκεψη D9 δόθηκε βαρύτητα στη χρήση του λειτουργικού σε Tablets. Επιπλέον υπήρχαν μερικά πρωτότυπα με τα Windows 8 τα οποία μπορούσαν να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι.

Επιπλέον η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά το "Immersive UI", ήτοι το περιβάλλον εργασίας του λειτουργικού συστήματος για Tablets. Θυμίζει με το σχεδιασμό «πλακιδίων» αρκετά τα Windows Phone 7 – περισσότερα στα βίντεο που σας επισυνάπτουμε παρακάτω.

Δύο είδη προγραμμάτων τρέχουν στο λειτουργικό σύστημα του μέλλοντος. Από τη μια οι κλασικές εφαρμογές, τις οποίες οι χρήστες γνωρίζουν ήδη από τα τωρινά Windows. Σύμφωνα με τον Sinofsky αυτά τα κλασικά προγράμματα θα τρέχουν και στα Tablets.

Από την άλλη θα έχουμε τα apps, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να είναι γραμμένα σε HTML5 και JavaScript. Οι πρώτοι εκπρόσωποι των Windows Apps: ο Internet Explorer 10, ο οποίος θα διατεθεί μαζί με τα Windows 8 και θα προσαρμοστεί στη νέα φιλοσοφία. Το φημολογούμενο App Store για τα Windows 8 δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από την Microsoft.

Παρόλο αυτά στην εναρκτήρια οθόνη του λειτουργικού εμφανίζεται το «πλακίδιο» "Store".
Keywords
Τυχαία Θέματα