Συνεργασία της EMC και της VMware για το νέο VMware vSphere Data Protection

01:13 4/9/2012 - Πηγή: PC Nea
Η EMC Corporation και η VMware ανακοίνωσαν μια νέα λύση backup & recovery για την πλατφόρμα VMware vSphere® 5.1.

Το VMware vSphere Data
Protection™, όπως ονομάζεται, έχει βασιστεί στην τεχνολογία EMC® Avamar®, το κορυφαίο λογισμικό deduplication και backup της αγοράς, και αποτελεί πλέον κομμάτι της πλατφόρμας VMware vSphere 5.1.

Το VMware vSphere Data Protection έρχεται να αντικαταστήσει το vSphere Data Recovery, το οποίο συνόδευε παλαιότερες εκδόσεις του vSphere, προσφέροντας έναν ακόμη πιο οικονομικό, αξιόπιστο και εύκολο τρόπο προστασίας των υποδομών VMware.

Το VMware vSphere Data Protection αξιοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία του EMC Avamar, προσφέροντας variable-length deduplication, πλήρη υποστήριξη της λειτουργίας Changed Block Tracking και σταδιακή ανάκτηση δεδομένων (single-step restore) ώστε να αποφεύγεται το ‘πνίξιμο’ των διαθέσιμων πόρων, να μειώνεται το backup window και να είναι εφικτή η ταχύτερη επαναφορά του συστήματος.

Η διαχείριση του VMware vSphere Data Protection μπορεί να γίνεται απευθείας μέσα από το vSphere Web Client, ενώ χάρη στα vSphere Storage APIs for Data Protection η διαδικασία backup μπορεί να γίνεται χωρίς επίβλεψη (agent-less backup).

Παράλληλα, η VMware συνεχίζει να υποστηρίζει την ευρύτερη κοινότητα των συνεργατών της, διευκολύνοντας τη δημιουργία και άλλων καινοτομικών λύσεων για το backup εικονικών συστημάτων. Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, η VMware θα συνεχίσει να επενδύει στη δημιουργία vSphere Storage APIs for Data Protection, ώστε να είναι εφικτή η απρόσκοπτη ενσωμάτωση στην πλατφόρμα VMware vSphere, λογισμικού backup and recovery άλλων κατασκευαστών.

Σχόλια στελεχών της VMware
Bogomil Balkansky, Senior Vice President, Cloud Infrastructure Products, VMware
«Οι λειτουργίες Backup και recovery αποτελούν βασικό συστατικό μιας υλοποίησης εικονικών υποδομών ΙΤ. Η επιλογή της τεχνολογίας EMC Avamar μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε πιο αποτελεσματικό backup και recovery κατευθείαν μέσα από την πλατφόρμα VMware vSphere®. Το VMware vSphere Data Protection™ προσθέτει μεγάλη αξία στα συστήματα των πελατών μας και αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο διαφοροποίησης του vSphere 5.1.»

Σχόλια Αναλυτών
David Vellante, Co-founder, The Wikibon Project
«Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Avamar στο VMware vSphere 5.1 προσφέρει μια αξιόπιστη και λειτουργική λύση για εύκολο backup & recovery εικονικών υποδομών. Μικρές επιχειρήσεις ή μεμονωμένα τμήματα μεγαλύτερων οργανισμών, αλλά και όσοι μόλις τώρα ξεκινούν τη μετάβασή τους στον κόσμο των εικονικών υποδομών, είναι μεταξύ εκείνων που θα επωφεληθούν περισσότερο από αυτή τη δυνατότητα. Είναι σαφές ότι με την πολύτιμη αυτή προσθήκη στην πλατφόρμα vSphere η VMware φέρνει τις λειτουργίες backup & recovery εικονικών υποδομών σε ένα άλλο επίπεδο.»

Σχόλια στελεχών της EMC
William “BJ” Jenkins, President, EMC Backup Recovery Systems Division
«Χάρη στα προϊόντα Avamar, D
Keywords
Τυχαία Θέματα