Συνέδριο InfoCom Green ICT 2011

19:45 15/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Το 3ο Συνέδριο «InfoComGreen ICT 2011» (www.infocomgreen.gr) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το eΤΕΕ, την ΕΜηΠΕΕ και την εκδοτική εταιρεία Smart Press,
με κεντρικό θεματικό άξονα των εργασιών του «Οι Πράσινες Τεχνολογίες ως Μοχλός Ανάπτυξης».

Καθώς η «Πράσινη Ανάπτυξη» βρίσκεται υψηλά στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική agenda το Συνέδριο επιχειρεί να αποτυπώσει αυτή την τάση, μέσα από 4 επιμέρους ενότητες.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι στρατηγικές κατευθύνσεις, αλλά και απτές, υπαρκτές λύσεις που οδηγούν στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος τόσο των εταιρειών όσο και των οικιακών χρηστών ενώ παράλληλα δείχνουν το δρόμο για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη στο σύνολο των κλάδων της αγοράς.

Επιπλέον θα καταγραφούν τόσο οι πολιτικές κατευθύνσεις και δεσμεύσεις προς μια «πράσινη ανάπτυξη» της αγοράς, όσο και οι ευρωπαϊκές και κοινοτικές οδηγίες, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο κινήσεων προς μια αειφόρο ανάπτυξη της αγοράς και της κοινωνίας.

Το 3ο Συνέδριο InfoCom Green ICT 2011, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μόνιμο βήμα ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των αρμόδιων φορέων, υπουργείων και εταιρειών ΤΠΕ, αλλά και γενικότερα ενημέρωσης περί της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στον αγώνα για το σχεδιασμό και κυρίως την εφαρμογή μίας «πράσινης» βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας.

Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, ενώ σημαντική θα είναι η συμμετοχή των αρμοδίων φορέων σε μία καθολική προσπάθεια ενεργοποίησης του «μηχανισμού» των ΤΠΕ στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενίσχυσης της πράσινης ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ:www.infocomgreen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα