Νέες ζωντανές διαδικτυακές μεταδόσεις εκδηλώσεων από την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ

08:07 24/11/2012 - Πηγή: PC Nea
Με τη ζωντανή μετάδοση σημαντικών επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσω του Διαδικτύου, εδραιώνεται η συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) με τη Στοά του Βιβλίου (ΣΤB) και την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα (ΑΣΚΣΑ).

Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται μέσω της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ, η οποία παρέχει ζωντανή πρόσβαση σε διαλέξεις, σεμινάρια, καλλιτεχνικά γεγονότα και άλλες εκδηλώσεις υψηλής πολιτιστικής και επιστημονικής αξίας που διοργανώνουν σημαντικοί εκπαιδευτικοί,
ερευνητικοί και πολιτιστικοί φορείς της χώρας. Για τη ζωντανή μετάδοση των εκδηλώσεων αξιοποιείται το οπτικό δίκτυο νέας γενιάς και οι προηγμένες υπολογιστικές υποδομές του ΕΔΕΤ.

Το εκάστοτε πλήρες πρόγραμμα των μελλοντικών ζωντανών μεταδόσεων ΔΙΑΥΛΟΣ του ΕΔΕΤ είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα:

http://webcast.grnet.gr/calendar

όπου επίσης μπορούν να εγγραφούν οι χρήστες που επιθυμούν να ενημερώνονται αυτόματα για το εβδομαδιαίο πρόγραμμα ζωντανών μεταδόσεων.

Ενδεικτικά, οι αμέσως επόμενες μεταδόσεις από τη ΣΤΒ και την ΑΣΚΣΑ αντίστοιχα έχουν ως εξής:

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο: «Η σημασία της γλώσσας και του ύφους στη δημιουργική πράξη», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σειράς "10 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ", στις 5 Δεκεμβρίου 2012, ώρες: 19:30 - 21:00. Ομιλητής: Δημήτρης Δημηρούλης, Καθηγητής Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η μετάδοση θα γίνει από τη διεύθυνση http://live.grnet.gr/stoabibliou/
«Picturing Anatolia: The Photographs of John Henry Haynes», 27 Νοεμβρίου 2011, ώρες: 14:00 - 15:30, Ομιλητής: Robert Ousterhout, University of Pennsylvania. Η μετάδοση θα γίνει από τη διεύθυνση http://live.grnet.gr/ascsa/

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ είναι ανοιχτή και διατίθεται δωρεάν σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα που ενδιαφέρεται για τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση εκδηλώσεων εκπαιδευτικού, ερευνητικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα.

Για την ΕΔΕΤ Α.Ε., η διασύνδεση των πολιτιστικών φορέων της Ελλάδας με τους πόλους που παράγουν γνώση και έρευνα, ξεπερνώντας το φράγμα των αποστάσεων, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Οι παρεχόμενες προηγμένες υπηρεσίες και υποδομές επιτρέπουν σε ερευνητικά εργαστήρια, ιδρύματα και εκπαιδευτικούς φορείς να ανταλλάσσουν πληροφορίες και τεχνογνωσία, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ανοίγουν επίσης ένα παράθυρο στον κόσμο, συνδέοντας απομακρυσμένες περιοχές με τα κέντρα πολιτιστικής παραγωγής και μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό εργαλείο για τη μεγαλύτερη διάδοση του σύγχρονου εκπαιδευτικού, ερευνητικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των έργων "Προηγμένες Δικτυακές Υπηρεσίες για την Ε&Α Κοινότητα" και "Προηγμένες Υπολογιστικές Υπηρεσίες για την Ε&Α Κοινότητα" του Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα: http://www.ascsa.gr/
Στοά το
Keywords
Τυχαία Θέματα