Κέρδη για την Electronet το 2013

09:37 13/3/2014 - Πηγή: PC Nea
Κέρδη παρουσίασε και το 2013 η Electronet, παρά την συνεχιζόμενη ύφεση στην ελληνική οικονομία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις στο σύνολο της αγοράς ηλεκτρικών ειδών να συρρικνώνονται για 5η συνεχή χρονιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Electronet είναι από τις ελάχιστες επιχειρήσεις του κλάδου που εμφανίζουν κέρδη για την χρήση του 2013,
ενώ κάτι ανάλογο είχε συμβεί και για την χρήση του 2012.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία από την αγορά, η Electronet διατήρησε την 3η θέση μεταξύ των αλυσίδων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και την 1η μεταξύ των αμιγώς ελληνικών επιχειρήσεων. Παράλληλα βελτίωσε τα μερίδια αγοράς της στις περισσότερες προϊοντικές κατηγορίες.

Η διοίκηση της Electronet αντιμετωπίζει το 2014 με συγκρατημένη αισιοδοξία έχοντας ως πλεονέκτημα ότι διαθέτει μηδενικό δανεισμό, κάτι που της επιτρέπει να διατηρεί χαμηλά επίπεδα χρηματοοικονομικών εξόδων.

Για το 2014 η Electronet, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση θα συνεχίσει την ίδια προσεκτική εμπορική πολιτική με μοναδικό της στόχο αφενός να βελτιώσει την παρουσία της στην αγορά και αφετέρου να μην εκτεθεί σε επισφαλείς που στην παρούσα φάση αποτελούν «βραδυφλεγή βόμβα» για όλες τις επιχειρήσεις σε όποιον κλάδο και αν ανήκουν.
Επίσης η εμπορική της πολιτική θα επικεντρωθεί στους εξής άξονες:

-Στην επίτευξη αμοιβαία ωφέλιμων εμπορικών συμφωνιών για τα μέλη και τους προμηθευτές της.
-Στην εξασφάλιση ελκυστικών και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων για τον τελικό πελάτη.
-Στην αναβάθμιση του προϊόντικού της μείγματος με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
-Στην επιλεκτική ανάπτυξη του φορέα με την ένταξη μελών με ταυτόσημη εμπορική παράδοση και δυναμική.
-Στον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών της.
-Στην αναβάθμιση και η περαιτέρω ανάπτυξη του www.electronet.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα