Η επίσκεψη Μέρκελ «αναστάτωσε» τα social media

11:46 15/4/2014 - Πηγή: PC Nea
Η δεύτερη επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα αριθμό συζητήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίες, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, είχαν διεθνή απήχηση και συμμετοχή.

To hashtag #Merkel χρησιμοποιήθηκε και απο ξένους χρήστες, οι οποίοι συζητούσαν τόσο για την επίσκεψη Μέρκελ, όσο και για τον αποκλεισμό του κέντρου της Αθήνας. Το όνομα Μέρκελ ή Merkel ανέφεραν 52.000 συζητήσεις, ή χρησιμοποίησαν το hashtag #merkel τις ημέρες 10 με 11 Απριλίου. Κατά την πρώτη επισκέψη της καγκελαρίου στη χώρα, το 2012, οι συζητήσεις που είχαν μετρηθεί στα social media είχαν ανέλθει σε 43.600. Οι περισσότερες και εντονότερες συζητήσεις έγιναν στο Τwitter.

Τα σχόλια άγγιξαν ένα δυνητικό αριθμό 140 εκατ. χρηστών (Reach) σε λιγότερο από 2 ημέρες, ενώ το 2012 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 46,6 εκατομμύρια. Σε επίπεδο περιεχομένου, οι συζητήσεις είχαν μεγάλες δόσεις σάτιρας, σοβαρής κριτικής προς πολλές κατευθύνσεις, αλλά και κλασικού ελληνικού χιούμορ. Τα παραπάνω προέρχονται από την BaaS, η οποία όπως επισημαίνει, για τη συλλογή των στοιχείων χρησιμοποίησε το εργαλείο Social Media Intelligence Engagor, το οποίο και εκπροσωπεί στην ελληνική αγορά.

marketingweek
Keywords
Τυχαία Θέματα