Η SoftOne συμμετέχει στο πρώτο πράσινο δίκτυο επιχειρήσεων στην Ελλάδα

03:25 2/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Το Athens Green 360 είναι ένα δίκτυο από πρωτοπόρες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική και εθελοντικά προσπαθούν να προστατέψουν το φυσικό περιβάλλοντος μέσω της μείωσης της εκπομπής ρύπων και της ενεργειακής τους κατανάλωσης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Post Bank Green Institute, θυγατρικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
που παρέχει τεχνογνωσία στις επιχειρήσεις-μέλη του δικτύου για την καταγραφή του ενεργειακού τους αποτυπώματος και προτείνει περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές για τη μείωσή του.

Έτσι, με τη βοήθεια του Athens Green 360, η SoftOne έχει συλλέξει στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού, τη μεταφορά εμπορευμάτων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων της. Τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν και στη συνέχεια θα προταθεί Σχέδιο Δράσης που θα κληθεί η εταιρία να υλοποιήσει προκειμένου να μειώσει αφενός μεν τους ρύπους αφετέρου το λειτουργικό της κόστος.

Βέβαια η SoftOne, ήδη από το 2007, λειτουργώντας το μηχανογραφικό της σύστημα μέσω Internet, σύμφωνα με τις σύγχρονες πρακτικές του cloud computing και την υιοθέτηση του μοντέλου SaaS, έχει μειώσει σημαντικά τις υλικοτεχνικές υποδομές στις εγκαταστάσεις της με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εκπομπή ρύπων και την κατανάλωση ενέργειας.

Η πρωτοβουλία του δικτύου Athens Green 360 αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των μελών του που δεσμεύονται να μειώσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων τους κατά 1.000.000 CO2 στα επόμενα 5 χρόνια με απώτερο στόχο να προστατεύσουν το Αττικό κλίμα και την ποιότητα ζωής μας. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση μπορείτε να βρείτε στο www.athensgreen360.com.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα