Η Ericsson Hellas στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

14:08 27/7/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Ericsson έδωσε δυναμικά το παρόν στο 1ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που διοργάνωσε το Greek ICT Forum και έλαβε μέρος στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στις 25 Ιουλίου.
Ο κ. Βασίλης Κουλούρης (φωτό), Επικεφαλής Engagement Practices της Ericsson
για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μίλησε στο πλαίσιο της ενότητας «Υποδομές και Υπηρεσίες στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Η ομιλία του είχε ως κεντρικό άξονα τις εξελίξεις της τεχνολογίας, των υποδομών και των υπηρεσιών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι ο κλάδος των ΤΠΕ μπορεί να δώσει λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου και έφερε ως παράδειγμα τον τομέα της Υγειονομικής περίθαλψης, τον χώρο του e-Government με παραδείγματα απο τις υλοποιήσεις που έχει κάνει η Ericsson σε παγκόσμιο επίπεδο όπως επίσης και παραδείγματα με λύσεις απο τον χώρο της διαδυκτύωσης και συγκεκριμένα απο τον χώρο του M2M.

Τα αξιόλογα παραδείγματα είναι πολλά παγκοσμίως και αναδεικνύουν τα οφέλη του κλάδου των ΤΠΕ και της εξέλιξης του όχι μόνο στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ρογκάλας, Broadband Government, Transportation & eHealth Verticals Account Manager της Ericsson Hellas, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα: «Έργα ΤΠΕ: Εφικτότητα, Ταχύτητα υλοποίησης και Συνέργειες» στο πλαίσιο της ενότητας «Ψηφιακή Στρατηγική και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» αναφέρθηκε στο όραμα της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας με 50 δισ. διασυνδεμένες συσκευές έως το 2020, καθώς και στην προσέγγιση υλοποίησης του συγκεκριμένου στόχου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για έργα ΤΠΕ ο κ. Ρογκάλας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως είναι η Υλοποίηση Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου για τις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας, το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, καθώς και τα Δημόσια Ευρυζωνικά Δίκτυα (ΜΑΝ, RURAL, ΣΥΖΕΥΞΙΣ, FTTH).

Οι βασικοί στόχοι του Συνεδρίου ήταν η εξέλιξη ενός σημείου αναφοράς μεταξύ των πολιτικών, θεσμικών και επαγγελματικών φορέων και η σύνθεση των απόψεων τους σχετικά με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας. Η Ericsson, ως πρωτοπόρος στη μετάβαση σε μια Διαδικτυωμένη Κοινωνία, μοιράστηκε το καινοτόμο όραμα της για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, διακεκριμένοι ομιλητές από τον κυβερνητικό και πολιτικό χώρο που διαμορφώνουν τις αποφάσεις της Κυβέρνησης στους τομείς της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη από τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, συζήτησαν για τις καθοριστικές συγκυρίες του κλάδου του ΤΠΕ στην Ελλάδα και για τη σημασία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα