To iPhone είναι “εμπνευσμένο” από την Sony, καταγγέλλει η Samsung

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον καθώς έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις αρχικές σχεδιαστικές γραμμές των συσκευών που αποτελούν το “μήλον της έριδος” για τις 2 εταιρείες (βλ. εδώ και εδώ).

Πρόσφατα στοιχεία που κατέθεσε η Samsung θέλουν την Apple να δίνει

οδηγίες στον βιομηχανικό σχεδιαστή Shin Nishibor, να σχεδιάσει ένα iPhone prototype εμπνευσμένο από την αισθητική της Sony.

new juicebox({ backgroundColor : 'rgba(34, 34, 34, 1.0)', containerId : 'juicebox-container15', configUrl : 'http://www.iphonehellas.gr/wp-content/uploads/juicebox/15.xml', galleryHeight : '600px', galleryWidth : '100%' });

Ο Richard Howarth, σχεδιαστής στην Apple, πήρε τα παραπάνω renders και σε email του το 2006 αναφέρει στον Jonathan Ive πως το συγκεκριμένο design προσφέρει καλύτερο σχήμα και μικρότερη αίσθηση όγκου σε σχέση με ένα άλλο prototype που δοκιμαζόταν εκείνη την εποχή με το κωδικό όνομα P2 – μία πρόταση εμφανώς εμπνευσμένη από το iPod Mini:


To iPhone 4/4S φαίνεται πως διαθέτει αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του prototype του Nishibori και αυτό αποτελεί ένα στοιχείο που η Samsung ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει εις βάρος της Apple στη δικαστική τους διαμάχη.

Το “περίεργο” στην υπόθεση είναι ότι το σχέδιο του Shin Nishibor δεν διαθέτει τόσα στοιχεία της Sony όσο θα ήθελε η Samsung.
Τα buttons στο κάτω μέρος της μπροστινής πλευράς αλλά και το χαρακτηριστικό πλήκτρο ρύθμισης στη δεξιά πλευρά του αλουμινένιου περιβλήματος, που “φωνάζαν” Sony, αφαιρέθηκαν από το τελικό προϊόν.
Το τελικό σχέδιο που απέμεινε μετά τις παρεμβάσεις και τις απαραίτητες αφαιρέσεις αμφιλεγόμενων στοιχείων, δεν διαθέτει στοιχεία από την αισθητική της Sony.
Αν η καταγγελία της Samsung αλήθευε προφανώς η Sony θα είχε φροντίσει εδώ και πολλά χρόνια να αποζημιωθεί… κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Απο δευτέρα αναμένονται περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες, τα οποία και αναμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία! Stay tuned!

Σχολιασμός στο forum

iPhone Hellas - Νέο iPad iPhone 4S iPod Touch NewsTo iPhone είναι “εμπνευσμένο” από την Sony, καταγγέλλει η Samsung

Keywords
Τυχαία Θέματα