Ελληνική ομάδα φοιτητών ξεχώρισε και προκρίθηκε στον τελικό του 12ου Imagine Cup

10:17 17/6/2014 - Πηγή: PC Nea
Η κριτική επιτροπή της Microsoft ολοκλήρωσε την αξιολόγηση σε πάνω από 170 συμμετοχές καινοτόμων projects από 76 χώρες, κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων ημιτελικών του 12ου Imagine Cup.

Και τώρα έρχεται η στιγμή που οι 33 επικρατέστερες θα κριθούν στους Τελικούς του Σιάτλ από τις 29 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft. Ειδικό ενδιαφέρον στη διοργάνωση των φετινών τελικών, δίνει και η συμμετοχή
στην κριτική επιτροπή, του CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στους τελικούς η ομάδα Genesis, νικήτρια στην κατηγορία Games, των ελληνικών τελικών που πραγματοποίησε η Microsoft Ελλάς τον Απρίλιο στα κεντρικά γραφεία της στο Μαρούσι. H ομάδα Genesis θα διαγωνιστεί με άλλες 9 ομάδες στην κατηγορία Games για τον αντίστοιχο τίτλο στον παγκόσμιο τελικό, ενώ ήδη διακρίθηκε και βραβεύτηκε στον επιμέρους παγκόσμιο διαγωνισμό Visual Studio Online Boost!

Η Ελένη Ραχανιώτου, Διευθύντρια του Τμήματος Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ στη συμμετοχή της Genesis καλή επιτυχία. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που μια ελληνική συμμετοχή έχει προκριθεί στις 33 καλύτερες παγκοσμίως. Η Microsoft σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο είναι πάντα κοντά στους νέους και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες και στήριξη στα επόμενά τους βήματα».

Κριτές του φετινού τελικού , μαζί με τον Satya Nadella , θα είναι ο Hadi Partovi, Iδρυτής του εκπαιδευτικού , μη κερδοσκοπικού φορέα Code.org και ο Erik Martin, Γενικός Διευθυντής του διαδικτυακού φαινομένου Reddit.com .

Ο διαγωνισμός Imagine Cup ξεκίνησε από τη Microsoft το 2003 με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές, διεκδικώντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση.

Σημαντικό και αυτή την χρονιά είναι ότι το χρηματικό ποσό το οποίο θα διεκδικήσουν οι μεγάλοι νικητές των παγκόσμιων τελικών, το οποίο υπερβαίνει το ποσό των 200.000 δολαρίων. Το Imagine Cup έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στους νέους όλου του κόσμου, καθώς πάνω από 1,65 εκατομμύρια νέοι έχουν συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις τους. Με πάνω από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2013, έχει σκοπό να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών και των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στην ελληνική ιστοσελίδα του Imagine Cup www.imaginecup.gr, καθώς και στο επίσημο ελληνικό φόρουμ του διαγωνισμού http://studentguru.gr/p/imaginecup.aspx.
Keywords
Τυχαία Θέματα