Εκσυγχρονισμός εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα με προβολείς Epson

09:17 2/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Epson, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά προβολέων, προσφέρει μια σειρά λύσεων ιδανικών για εκπαιδευτικά ιδρύματα αλλάζοντας τα δεδομένα στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της FutureSource για το 2011, η Epson κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά προβολέων για εκπαίδευση. Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, κατέγραψε το εντυπωσιακό ποσοστό 95%[1] το 2011.

Η
σειρά προϊόντων Epson περιλαμβάνει προβολείς μικρής και πολύ μικρής απόστασης, που τοποθετούνται σε χώρους διδασκαλίας, ώστε να μη δημιουργούνται σκιές από τον εκπαιδευτικό ή το μαθητή ακόμα και αν στέκεται μπροστά ακριβώς στην επιφάνεια προβολής.

Η προβολή μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε επιφάνεια και δεν απαιτείται η αγορά πίνακα ή άλλου εξοπλισμού. Επιπλέον, διαθέτει διαδραστικά μοντέλα, που συνοδεύονται από ειδικό στυλό και μετατρέπουν κάθε επιφάνεια σε διαδραστικό πίνακα για περισσότερη έμπνευση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Τέλος, όλοι οι προβολείς διαθέτουν ενισχυμένες ρυθμίσεις ασφάλειας και δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο για ευκολότερη διαχείριση.

Ο τρόπος διδασκαλίας αλλάζει με τις λύσεις της Epson, που δίνουν τη δυνατότητα μεγαλύτερης συμμετοχής των μαθητών και σπουδαστών και μεγαλύτερης ευελιξίας των εκπαιδευτικών. Οι παραδόσεις και παρουσιάσεις γίνονται με υψηλή ποιότητα και ευκρίνεια, ζωντανά χρώματα και μεγάλη φωτεινότητα ενώ οι διαδραστικές λύσεις δίνουν νέα διάσταση στην εκπαίδευση.

Στην Ελλάδα, πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ήδη προμηθευτεί τις λύσεις Epson με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Αρσάκειο, την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, την Ιόνιο Σχολή και το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη.

Τα συστήματα έχουν, επίσης, εφαρμοστεί πιλοτικά σε δημόσια σχολεία της Ελλάδας με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Μια άλλη πρωτοβουλία του Υπουργείου που αξιοποιεί τους διαδραστικούς προβολείς είναι το «Ψηφιακό Φροντιστήριο» για ενισχυτική διδασκαλία σε βασικά μαθήματα μέσω Internet.

Τέλος, οι προβολείς αυτοί χρησιμοποιούνται και από φροντιστήρια ξένων γλωσσών σε συνδυασμό με διαδραστικά προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί και προωθούνται από μεγάλες εξειδικευμένες εκδοτικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα