Η Ericsson και η Akamai επιταχύνουν την παροχή mobile περιεχομένου

00:12 2/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Η στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Ericsson και της Akamai, που είχε ανακοινωθεί στο Mobile World Congress πέρυσι, έχει αποδώσει καρπούς με τη μορφή του Mobile Cloud Accelerator (MCA), το οποίο μειώνει σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για να «φορτωθούν» οι ιστοσελίδες σε κινητές
συσκευές.
H Telkomsel στην Ινδονησία εφαρμόζει πλέον το ‘MCA’ για επιλεγμένους χρήστες, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η υπηρεσία αναπτύσσεται σε ένα live δίκτυο παρόχου. Χρησιμοποιώντας το ‘MCA’, ο χρόνος φόρτωσης των σελίδων έχει μειωθεί έως κατά 70%, παρέχοντας έτσι μια καλύτερη και πιο συνεπή εμπειρία για τον χρήστη.

Το ‘MCA’ προσφέρει στους παρόχους ένα μέσο για την αξιοποίηση της over-the-top (OTT) κυκλοφορίας και στους παρόχους περιεχομένου με έναν τρόπο βελτίωσης της ποιότητας των εμπειριών και της αντίληψης του προϊόντος. Οι πάροχοι περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των Thomson Reuters, έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το ‘MCA’ από τη στιγμή που η ποιότητα της εμπειρίας αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για τις επιχειρήσεις τους.

Η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας στην Ινδονησία έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Η Telkomsel, ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας έχει καταγράψει περισσότερα από 107 εκατομμύρια πελάτες. Για πολλούς Ινδονήσιους, το κινητό τηλέφωνο αποτελεί πλέον το πρωταρχικό μέσο για τη σύνδεση με το Διαδίκτυο και ως εκ τούτου, για τις επιχειρήσεις και τους παρόχους περιεχομένου, οι χρόνοι φόρτωσης της ιστοσελίδας είναι ζωτικής σημασίας.

Μια καθυστέρηση στο χρόνο φόρτωσης της σελίδας οδηγεί άμεσα σε μείωση των μετατροπών, λιγότερες προβολές σελίδων και μείωση στην ικανοποίηση του πελάτη. Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων είναι απίθανο να επιστρέψουν σε μια ιστοσελίδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης και ακόμα πιο απίθανο να συστήσουν την ιστοσελίδα σε άλλους, καθιστώντας την ποιότητα των δραστηριοτήτων παροχής mobile περιεχομένου, κρίσιμη για τους παρόχους περιεχομένου.

O Bob Schukai, Επικεφαλής Mobile Technology παγκοσμίως στην Thomson Reuters, δήλωσε: «Οι επαγγελματίες πελάτες μας χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τις κινητές συσκευές τους για πρόσβαση σε κρίσιμες επιχειρηματικές πληροφορίες. Εξασφαλίζοντας ότι θα παραδώσουμε τις πληροφορίες αυτές με χαμηλό χρόνο αναμονής και με υψηλή mobile απόδοση είναι ένα βασικό μέρος της εμπειρίας του τελικού χρήστη. Γι 'αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι για την βελτίωση της απόδοσης που βιώνουμε από το ‘MCA’».
Ο Sarwoto Atmosutarno, President Director της Telkomsel, δήλωσε: «Για εμάς σημαντική προτεραιότητα είναι η χωρητικότητα, η οποία εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα στην εμπειρία των τελικών χρηστών μας. Κρατάει τους πελάτες μας χαρούμενους και μας βοηθά να διαφοροποιήσουμε τον εαυτό μας από τον ανταγωνισμό στον τομέα των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών».

O Sam Saba, Πρόεδρος της Ericsson στην Ινδονησία, δήλωσε: «Το Mobile Cloud Accelerator πρόκειται για μια μοναδική λύση αντιμετώπισης για την end-to-end ποιότητα της εμπειρίας για mobile πα
Keywords
Τυχαία Θέματα