Δήλωση ΑνΥΠΑΝΥΠ Στ. Καλογιάννη για τη συμφωνία ΟΤΕ με ArabSat

07:21 8/2/2013 - Πηγή: PC Nea
Με αφορμή τη συμφωνία του ΟΤΕ με την εταιρεία ArabSat για τη μεταβίβαση των μετοχών που κατείχε η εταιρεία στην Hellas Sat AE, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών, και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι στρατηγικής και
εθνικής σημασίας για τη χώρα μας η επένδυση μίας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των δορυφορικών υπηρεσιών. Ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο μια τέτοια επένδυση είναι διπλά σημαντική.

Με τη συμφωνία αυτή διασφαλίζεται η αξία της αρχικής επένδυσης του Ελληνικού Δημοσίου, με ενίσχυση της εμπορικής αξίας της ελληνικής τροχιακής θέσης. Ο επενδυτής δεσμεύεται για παραγγελία και εκτόξευση νέου δορυφόρου στην τροχιακή θέση που κατέχει η Ελλάδα διασφαλίζοντας τη λεγόμενη «διαστημική παρουσία» της χώρας στην τροχιακή θέση 39ο ανατολικώς καθώς και τη συμμετοχή της στη διεθνή λίστα των λεγομένων «Διαστημικών Χωρών» με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται σε εθνικό και οικονομικό επίπεδο.

Παράλληλα ενισχύεται η θέση του ελληνικού δημοσίου, μέσω της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, στο νέο μετοχικό σχήμα της HellasSat αφού διατηρεί δικαίωμα στον έλεγχο αναφορικά με τη λειτουργία του δορυφορικού δικτύου. Ταυτόχρονα παραμένουν οι Σταθμοί Ελέγχου σε Ελλάδα και Κύπρο και διατηρείται το όνομα Hellas Sat στον Ελληνικό δορυφόρο.

Τέλος, όπως είναι αυτονόητο, διασφαλίζεται η διατήρηση των αντιπαροχών που προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης της Hellas Sat με το Ελληνικό Δημόσιο, και κυρίως η απρόσκοπτη παροχή των αναμεταδοτών που η Hellas Sat παρέχει δωρεάν, ως αντάλλαγμα για την παροχή σε αυτήν Ειδικής Αδείας αποκλειστικής χρήσης και εκμετάλλευσης της ως άνω τροχιακής θέσης.»
Keywords
Τυχαία Θέματα