Αναβαθμισμένη ασφάλεια μέσα από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών

10:25 21/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Οι νέες τεχνολογίες επικοινωνιών μπορούν να αναβαθμίσουν τη ζωή των πολιτών σε πολλούς τομείς και να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις. Ο κλάδος της ασφάλειας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς τα συστήματα βελτιώνονται σημαντικά για να συνδυάσουν αποτελεσματικότητα με μείωση του λειτουργικού κόστους και του ενεργειακού αποτυπώματος.


Η Ericsson συμμετείχε ως χορηγός στο Συνέδριο Exposec, που διοργανώθηκε στις 12 και 13 Απριλίου για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα.
Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των αρμόδιων φορέων με στόχο την παρουσίαση και συζήτηση των νέων δεδομένων στον τομέα της ασφάλειας.

Ο Jan Jadud, Consultant, Enterprise & Government Account, Ericsson Slovakia συμμετείχε ως ομιλητής στην ενότητα: «Παράνομη μετανάστευση – Διαχείριση της εισόδου παράνομων μεταναστών – Έλεγχος συνόρων και παρουσίασε τις λύσεις Ericsson για την ασφάλεια συνόρων». Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε ολοκληρωτές συστημάτων, κατέχουμε ηγετική θέση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά αλλά μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από την προσφορά τηλεπικοινωνιακών δικτύων.


Αν και δεν είμαστε εταιρεία ασφάλειας, μπορούμε να σχεδιάζουμε, να προσφέρουμε και να διαχειριζόμαστε συστήματα ασφαλείας».

Ο Γιάννης Γιωνάς, Director, Wireline, Government & Networked Enterprise, Ericsson Hellas παρουσίασε τη λύση της Ericsson για την ασφάλεια λιμένων καθώς και συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογών από άλλες χώρες, στο πλαίσιο της ενότητας «Θαλάσσια Ασφάλεια, Προστασία λιμένων από το οργανωμένο έγκλημα, Ασφάλεια επιβατικών σκαφών, Ασφάλεια Αεροδρομίων». Όπως σχολίασε ο κ. Γιωνάς, «η λύση της Ericsson συνδυάζει μεγαλύτερη ασφάλεια, ευελιξία, προστασία της επένδυσης και χαμηλότερα λειτουργικά κόστη».

Το Συνέδριο παρακολούθησαν Υπουργοί και υψηλοί αξιωματούχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, στελέχη πολυεθνικών και τοπικών οργανισμών ασφαλείας, υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση και υλοποίηση τοπικών και εθνικών πολιτικών ασφαλείας καθώς και την παροχή εξοπλισμού για αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.



ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα