Vodafone: Πώς θα προστατέψετε το κινητό σας αν σας το κλέψουν

14:27 14/4/2014 - Πηγή: PC Nea
Η Vodafone ενημερώνει τους συνδρομητές της για τις δυνατότητες προστασίας της συσκευής τους σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας. Η εταιρεία παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της τη βασική έκδοση της υπηρεσίας Vodafone Protect, κατόπιν εγγραφής στην οποία, σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας της συσκευής τους μπορούν να την εντοπίσουν, να την κλειδώσουν και να διαγράψουν
τα προσωπικά τους δεδομένα.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες απομακρυσμένου κλειδώματος και διαγραφής προσωπικών δεδομένων συσκευών, οι οποίες παρέχονται από τους κατασκευαστές των λειτουργικών συστημάτων των έξυπνων τηλεφώνων (smartphones).

Η διαδικασία για τον πελάτη είναι απλή και εφαρμόζεται άμεσα από τον ίδιο. Στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα, αρκεί απλώς η πρόσβαση σε κάποια ιστοσελίδα με τη χρήση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που δηλώθηκε κατά το συγχρονισμό της συσκευής ή κατά την πρόσβαση σε εφαρμογές μέσω διαδικτύου (application stores) και επιλογή της δυνατότητας κλειδώματος. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να προϋποθέτει μια απλή ρύθμιση συσκευής ή εγκατάσταση εφαρμογής εξ αρχής, προκειμένου να εφαρμοστεί το απομακρυσμένο κλείδωμα εάν η συσκευή κλαπεί.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ για την υπηρεσία Vodafone Protect. Για λοιπές εφαρμογές των κατασκευαστών των κυριότερων λειτουργικών συστημάτων για κινητά τηλέφωνα που αφορούν τις συγκεκριμένες δυνατότητες, δείτε τους συνδέσμους στο τέλος της ανακοίνωσης.

Τέλος σημειώνεται ότι επί του παρόντος, αναμένεται ο ορισμός από την ΕΕΤΤ του πλαισίου και του χρονοδιαγράμματος ισχύος νέας διαδικασίας φραγής οποιασδήποτε συσκευής κινητής τηλεφωνίας μέσω των δικτύων των παρόχων κινητής, μετά από αίτηση του χρήστη που θα έχει δηλώσει νομίμως την κλοπή της συσκευής του.

Εφαρμογές ή/και δυνατότητες κλειδώματος των κυριότερων λειτουργικών συστημάτων για κινητά

1. iOS
http://support.apple.com/k...ewlocale=el_GR

2. Android
https://www.google.com/android/devicemanager

3. Windows Phone
http://www.windowsphone.co...d-a-lost-phone

4. Blackberry
http://appworld.blackberry...ode=GR&lang=en
Keywords
Αναζητήσεις
κλειδωμα sony xperia z2 σε κλοπη
Τυχαία Θέματα