Video-on-demand από την Ericsson

01:40 29/3/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Ericsson επιλέχθηκε από τον Ισπανικό πάροχο καλωδιακής τηλεόρασης R για να προσφέρει μια λύση που παρέχει για πρώτη φορά στους συνδρομητές της ελευθερία πρόσβασης σε on-demand περιεχόμενο.
Το νέο βίντεο On-Demand (VOD) του R επιτρέπει στους καταναλωτές να παρακολουθούν μεγάλη ποικιλία ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, κατόπιν αιτήματος, από ένα κατάλογο περιεχομένου χιλιάδων ωρών.

«Η καταναλωτική συμπεριφορά αλλάζει, οι πελάτες μας θέλουν
να έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν το αγαπημένο τους πρόγραμμα και να το παρακολουθήσουν ανά πάσα στιγμή. Αυτό μας ώθησε να αναζητήσουμε μια ολοκληρωμένη VOD λύση, για να μπούμε στη VOD αγορά με μια συναρπαστική υπηρεσία, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών μας», δήλωσε ο Antonio Rodríguez del Corral, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του R και πρόσθεσε:

"Το νέο user interface συνδυάζει real time, VOD και catch-up περιεχόμενο, ανανεώνοντας εντυπωσιακά τις υπηρεσίες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Η Ericsson και οι συνεργάτες της έχουν παραδώσει μια ευέλικτη λύση που μας επιτρέπει να παρέχουμε εξατομικευμένη τηλεοπτική εμπειρία στους καταναλωτές και μεγαλύτερο εύρος επιλογών.»

Η λύση, συμπεριλαμβανομένου του Open Stream Digital Services Platform της Ericsson, προσφέρει την υπηρεσία real time video streaming, η οποία αξιοποιεί πλήρως τις τελευταίες εξελίξεις στο time shift και στην παραδοσιακή VOD τεχνολογία. Ο πάροχος R επέλεξε επίσης το Ericsson Xport producer και το Ericsson Edge QAMs ως τμήμα ενός πακέτου που δίνει στους καταναλωτές μεγαλύτερο έλεγχο και τους επιτρέπει να αναπαράγουν, να κάνουν παύση και rewind σε περιεχόμενο standard και HD.

«Οι καταναλωτές απαιτούν πιο εξατομικευμένη τηλεοπτική εμπειρία από τους παρόχους υπηρεσιών, έτσι όταν ο πάροχος R αναζητούσε την κορυφαία VOD λύση της αγοράς, η Ericsson ήταν η προφανής επιλογή. Οι συνδρομητές του R είναι πλέον σε θέση να βρουν εύκολα το περιεχόμενο που επιθυμούν και να το παρακολουθήσουν στον ελεύθερο χρόνο τους», δήλωσε ο Staffan Pehrson, Επικεφαλής στο Solution Area TV της Ericsson. Τέλος, πρόσθεσε: «Προσφέροντας στον πάροχο R αυτή τη λύση, του δίνουμε τη δυνατότητα να χτίσει καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες του, ενισχύοντας τα έσοδα των on-demand υπηρεσιών και ελαχιστοποιώντας τα κόστη εγκατάστασης.»

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα