To πρώτο διαδικτυακό μουσείο για την ελληνική ναυτιλία

22:38 24/12/2016 - Πηγή: PC Nea
Αυτό το διαδικτυακό μουσείο φιλοδοξεί να κάνει γνωστή, με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, την ξεχωριστή διαδρομή των Ελλήνων στον διεθνή ναυτιλιακό χώρο τα τελευταία 150 χρόνια.

Εδώ και ενάμιση αιώνα, οι Έλληνες έχουν καταγράψει μια εξαιρετικά δημιουργική πορεία στην παγκόσμια ναυτιλία, έχοντας ως σταθερό στόχο την εξυπηρέτηση των εκάστοτε αναγκών των παγκόσμιων θαλάσσιων μεταφορών με ποιότητα και συνέπεια, με μοναδικό όπλο την ανταγωνιστικότητα.

Η διαχρονική συμβίωση των Ελλήνων με τα θαλάσσια έργα οδήγησε σε επιτεύγματα που χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως θαύμα. Γιατί πράγματι φαντάζει
ως θαύμα η καταξίωση των Ελλήνων σε αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο, όταν πριν από ενάμιση αιώνα δυσκολεύονταν να μεταβούν από την ιστιοφόρο ναυτιλία στην ατμοπλοΐα, ή όταν μετά την καταστροφή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ξεκινούσαν για μια ακόμα φορά σχεδόν από το μηδέν.

Τα επιτεύγματά τους προσλαμβάνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς οφείλονται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και συντελέστηκαν στο σύνολό τους εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα