Tι θα συμβεί αν έχoυμε το κινητό ανοικτό κατά τη διάρκεια της προσγείωσης ή απογείωσης;

22:00 27/3/2017 - Πηγή: PC Nea
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι όταν ένα αεροπλάνο απογειώνεται ή προσγειώνεται θα πρέπει να κλείσουμε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές και, φυσικά, τα κινητά μας. Γιατί, ωστόσο, το κάνουμε αυτό; Για ένα εντελώς διαφορετικό λόγο από ότι ενδεχομένως πιστεύουν οι περισσότεροι…
Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο έμπειρος πιλότος της Easyjet, Chris Foster, στην βρετανική “Liverpool Echo“, «τα συστήματα επικοινωνίας στο αεροπλάνο είναι σήμερα τόσο πολύ εξελιγμένα , που η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου
δεν τα επηρεάζει». «Αυτοί οι κανόνες ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια, όταν δεν υπήρχαν συσκευές όπως το iPad, ενώ έχουν αρχίσει ήδη να χαλαρώνουν. Πιστεύω ότι θα δούμε περισσότερες αλλαγές σε αυτό το θέμα τα επόμενα χρόνια» προσθέτει.

Η γερμανική Welt πάει ένα ακόμα βήμα παραπέρα και ζητά την άποψη γι’ αυτό το θέμα του ειδικού πτήσεων Cord Schellenberg. «Αν ήταν πράγματι επικίνδυνο να χρησιμοποιούμε το κινητό μας κατά τη διάρκεια της απογείωσης ή της προσγείωσης, τότε οι σίγουρα οι αεροπορικές εταιρείες είτε θα τα μάζευαν πριν από κάθε πτήση είτε θα τα απαγόρευαν» ισχυρίζεται.

«Η απαγόρευση χρήσης του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης είναι περισσότερο θέμα άνεσης παρά ασφάλειας. Σίγουρα οι πιλότοι θα μπορούσαν να λάβουν ελαφριές παρεμβολές στα ακουστικά τους από τα κινητά εκείνων των επιβατών που κάθονται κοντά στην καμπίνα τους. Αν και αυτό είναι ενοχλητικό για τους πιλότους, δεν επηρεάζει την ασφάλεια πτήσης» συμπληρώνει.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραβαίνουμε τις εντολές που μας δίνονται στο αεροπλάνο και να μην βάζουμε τα κινητά μας σεflight mode. Τους κανόνες τους θέτει η αεροπορική εταιρεία και είμαστε υποχρεωμένοι να τους τηρούμε.
Keywords
Τυχαία Θέματα