SES: καινοτόμες λύσεις που βοηθούν την Ελλάδα να κάνει ένα βήμα μπροστά, στη νέα εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης

01:14 31/10/2013 - Πηγή: PC Nea
Οι δορυφορικές τεχνολογίες της SES μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχή μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως, είναι σε θέση να προσφέρει και στη χώρα μας αποδοτικές λύσεις, οι οποίες διασφαλίζουν άμεση κάλυψη και ταχεία επέκταση δικτύου, διαθεσιμότητα και ασφάλεια υποδομών, καθώς και οικονομικά οφέλη για τις εταιρείες τηλεοπτικής μετάδοσης.

Οι λύσεις της
SES παρουσιάστηκαν στο 15ο Συνέδριο InfoCom World 2013, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου.

Ο κ. Pietro Guerrieri, Γενικός Διευθυντής της SES Astra Italy, αναφέρθηκε στα μοναδικά πλεονεκτήματα της τροφοδότησης δικτύων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης (DTT – Digital Terrestrial Television) μέσω δορυφόρου και παρουσίασε την καινοτόμο υβριδική τεχνολογία DTT/DTH, η οποία καθιστά όλες τις τοπολογίες DTT δικτύων συμβατές με DTH (Direct-to-home) αναμετάδοση.

Παρουσίασε επίσης την περίπτωση των παρόχων δικτύου Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης στην Ιταλία, όπου αποτυπώνεται η αποδοτικότητα της δορυφορικής τεχνολογίας στην επίτευξη κάλυψης με ταχύτητα και αξιοπιστία.

Ο κ. Guerrieri τόνισε: «Με συνέπεια στο όραμά μας, που είναι να εστιάζουμε πάντα στις ανάγκες των πελατών μας, παρέχουμε κορυφαίες λύσεις οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ελληνικών τηλεοπτικών φορέων, ενόψει των προκλήσεων της ψηφιακής εποχής. Δέσμευσή μας είναι να θέσουμε στην υπηρεσία των συνεργατών μας στην Ελλάδα την εμπειρία, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και την υψηλής ποιότητας δορυφορική χωρητικότητα που διαθέτουμε, ώστε να στηρίξουμε τα βήματά τους προς την επόμενη μέρα της τηλεόρασης.»

Η SES είναι ο κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως, παρέχοντας αξιόπιστες και ασφαλείς λύσεις δορυφορικής επικοινωνίας, σε τηλεοπτικά δίκτυα (NBC, SKY) σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών (AT&T, Telefonica, Global Crossing), σε εταιρείες (Stallion Oilfield Services) και κυβερνήσεις (Υπουργείο Αμύνης Αυστραλίας) σε όλο τον κόσμο. Διατηρεί σε λειτουργία ένα στόλο 54 γεωστατικών δορυφόρων, σε συνδυασμό με ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιακών κόμβων (teleports) και γραφείων ανά την υφήλιο. Η υψηλού επιπέδου υποδομή της SES επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στο 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα κεντρικά γραφεία της SES βρίσκονται στο Λουξεμβούργο, ενώ η εταιρεία αναπτύσσει δραστηριότητα παγκοσμίως, μέσω περιφερειακών ομάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα