PREDICTA: Λύσεις Predictive Analytics για σύνθετες επιχειρησιακές προκλήσεις

22:21 17/2/2014 - Πηγή: PC Nea
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση που οργάνωσε για τους πελάτες και τους συνεργάτες της η PREDICTA, εταιρεία ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού, συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλής εξειδίκευσης στον τομέα των Predictive Analytics.

Στην εκδήλωση, η PREDICTA παρουσίασε τη νέα αποκλειστική συνεργασία που ξεκίνησε
με την ιταλική εταιρεία i4C Analytics, έναν αναγνωρισμένο διεθνή πάροχο λύσεων Advanced Analytics. Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαίο στέλεχος του ενεργειακού ομίλου GDF Suez ανέλυσε τα οφέλη που άντλησε η εταιρεία από την υλοποίηση των λύσεων της i4C Analytics στην ιταλική αγορά.

Οι αλλαγές και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια στην ιταλική αγορά ενέργειας, η οποία αποτελεί βασικό σημείο εστίασης της αναπτυξιακής πολιτικής του ομίλου GDF Suez, απαιτούσαν από τις εταιρείες να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια στις προβλέψεις τους σχετικά με τις τάσεις και το περιβάλλον της αγοράς.

Για να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόσκληση, ο όμιλος GDF Suez επέλεξε να υλοποιήσει τις λύσεις cluster analysis της i4C. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να βελτιστοποιήσει την προσέγγισή του απέναντι στις προβλέψεις για την αγορά, εισάγοντας την έννοια της στατιστικής ομαδοποίησης, η οποία έχει αναπτυχθεί με στόχο να εντοπίζει ομοιότητες ανάμεσα στα στοιχεία που εξετάζονται και επομένως να βελτιώνει τις τελικές προβλέψεις. Με την υλοποίηση των λύσεων της i4C, η εταιρεία διασφάλισε προβλέψεις υψηλής ακρίβειας και πέτυχε σημαντική μείωση του κόστους. Έτσι, κατάφερε να προσφέρει και περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές στους τελικούς καταναλωτές.

«Η βαθιά γνώση της αγοράς και η υψηλή εξειδίκευσή της κατέστησαν την i4C Analytics έναν ιδανικό συνεργάτη για να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο Alessandro Picozzi, Sales Portfolio Management του ομίλου GDF Suez. «Επιλέξαμε τη λύση της i4C, καθώς εξυπηρετούσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις ανάγκες στον τομέα των analytics για τις αγορές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η PREDICTA ανέλαβε πρόσφατα την αποκλειστική προώθηση, την υλοποίηση και την υποστήριξη των λύσεων της i4C Analytics στις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.

«Η i4C είναι ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων Advanced Analytics διεθνώς, βοηθώντας μεγάλους οργανισμούς και επιχειρήσεις να λύσουν σύνθετα προβλήματα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσω της συνεργασίας μας, περισσότερες αγορές και εταιρείες έχουν πλέον την ευκαιρία να απολαύσουν στην πράξη τα οφέλη που προσφέρουν οι λύσεις της i4C Analytics. Ο απαιτητικός τομέας της ενέργειας είναι ένας από τους κλάδους στους οποίους οι λύσεις που προσφέρουμε μπορούν να φέρουν εξαιρετικά ωφέλη», τόνισε η Ιωάννα Κουτρουβή, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Predicta.

O όμιλος GDF Suez αποτελείται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του φυσικού αερίου, της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα αποτελεί το νούμερο 1 προμηθευτή υπηρεσιών ενεργειακής και περιβαλλοντολογικής απόδοσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα