LG: Ακόμη πιο άνετη εμπειρία χρήσης μέσα από τον εργονομικό σχεδιασμό

08:35 16/4/2014 - Πηγή: PC Nea
Οι άνθρωποι του 21ου αιώνα ζουν σε μια εποχή ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων που επηρεάζουν πολλούς τομείς της καθημερινότητάς τους, διευκολύνοντάς την και προσφέροντας ένα πλήθος δυνατοτήτων.

Από τα smartphones μέχρι και τις σύγχρονες οικιακές συσκευές, οι χρήστες συχνά δε χρειάζεται παρά μόνο να πατήσουν ένα κουμπί προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Οι νέες συσκευές όμως αναβαθμίζονται συνεχώς, διαθέτοντας πλέον ένα πλήθος λειτουργιών και εξαρτημάτων, προκαλώντας έτσι πολλές φορές σύγχυση στους χρήστες. Ο εργονομικός
σχεδιασμός των συσκευών, δηλαδή το πόσο εύχρηστες και απλοποιημένες είναι αποτελεί πλέον για τους χρήστες το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής.

Για την LG Electronics (LG), η εργονομία αποτελεί επιστήμη άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευκολία, αλλά και ένα κίνητρο για αδιάλειπτη καινοτομία. Υιοθετώντας μια συναισθηματική προσέγγιση, η LG εντοπίζει τις ανάγκες του εκάστοτε κοινού και προσπαθεί διαρκώς να προσαρμόζει τις νέες τεχνολογίες της ώστε να ανταποκρίνεται επιτυχώς σε αυτές.

«Στόχος μας είναι η συναισθηματική αλληλεπίδραση μεταξύ των προϊόντων και των πελατών μας», δήλωσε ο Dr. Scott Ahn, Chief Technology Officer της LG. Έτσι, μέσω της στενής συνεργασίας του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) και του τμήματος του Σχεδιασμού (Design), η LG επενδύει σε μια ακόμη πιο άνετη και εύκολη εμπειρία χρήσης, σχεδιάζοντας προϊόντα που συνδυάζουν τις καινοτομικές τεχνολογίες και έναν αξεπέραστο εργονομικό σχεδιασμό, διευκολύνοντας σημαντικά την καθημερινή ζωή των κατόχων.

Η αφοσίωση και ο μοναδικός σχεδιασμός της LG απέσπασαν το χρυσό βραβείο iF Design για το smartphone LG G Flex, ενώ διακρίσεις έλαβαν το LG G2 αλλά και η νέα τηλεόραση υπέρ-υψηλής ανάλυσης ULTRA HD TV.

Στην πράξη, η δέσμευση της LG να προσφέρει προϊόντα που θα βελτιώνουν καθοριστικά τη ζωή του χρήστη μετουσιώνεται σε συσκευές σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες για να τον εξυπηρετούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Έτσι το νέο κυρτό smartphone LG G Flex διαθέτει πρωτοποριακό κυρτό σχήμα που ακολουθεί το περίγραμμα του ανθρώπινου προσώπου και επιπλέον εφαρμόζει καλύτερα στο ανθρώπινο χέρι.

Ο μοναδικός του σχεδιασμός προσφέρει πιο καθαρό ήχο, η οθόνη του είναι ιδανική για παιχνίδια, ενώ το εύχρηστο κουμπί στο πίσω μέρος της συσκευής (Rear key) διευκολύνει την πλοήγηση. Επιπλέον, η καινοτομία της LG στον τομέα του λειτουργικού αντανακλάται στην προσθήκη του Knock Code™, την εξέλιξη της λειτουργίας ‘KnockON’.

To Knock Code™ επιτρέπει στον χρήστη να ενεργοποιεί και να ξεκλειδώνει το smartphone του με μια απλή κίνηση, εισάγοντας έναν προσωπικό συνδυασμό στην οθόνη της συσκευής, χτυπώντας την οθόνη ελαφρά με τα δάχτυλά του. Προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, ο κωδικός μπορεί να αποτελείται από 2 έως 8 χτυπήματα, επιτρέποντας περισσότερους από 80.000 πιθανούς συνδυασμούς. Η εισαγωγή του Knock Code μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, καθιστώντας τη χρήση της συσκευής άνετη ακόμα και με το ένα χέρι.

Η εργονομία στο σχεδιασμό δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει βασικό κανόνα και για την ανάπτυξη των οικιακών συσκευών της LG. Η νέα βραβευμένη LG Bedding Cleaner αποτελεί μοναδικό παράδειγμα σχεδιασμού με βάση το ανθρώπινο σώμα, αφού επιτρέπει στον χρήστη 42% λιγότερη μυϊκή δύναμη και συνεπώς εύκολα μπορεί να την χειριστεί με το ένα χέρι.

Η νέα ηλεκτρική σκούπα της LG KOMPRESSOR ROBOSENSE Vacuum Cleaner προσφέρει μεγαλύτερη ευκινησία, αφού έχει αισθητήρα αναγνώρισης της πορείας του χρήστη και ακολουθούντα τροχό, για να διατηρεί την απόσταση από τον χρήστη κατά τη λειτουργία. Τέλος, χάρη στη νέα λειτουργία LG HomeChat, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με όλες τις οικιακές συσκευές LG και να αποστέλλει γραπτά μηνύματα με εντολές για έναρξη ή λήξη λειτουργιών, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και ενέργεια από τις οικιακές εργασίες.

Για την LG σκοπός δεν είναι η πολυπλοκότητα μέσα από χαώδεις εφαρμογές, αλλά οι προσαρμοσμένες διαδικασίες για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του χρήστη. Με την εφαρμογή του εργονομικού σχεδιασμού, η LG ονειρεύεται ένα μέλλον όπου οι συσκευές θα αποτελούν πραγματικά προέκταση των ανθρώπινων χεριών.
Keywords
Τυχαία Θέματα