Firefox 5, 6 und 7: έτσι θα είναι

11:15 23/3/2011 - Πηγή: PC Nea
Μπορεί ο Firefox 4 να κυκλοφόρησε μόλις χθες, ωστόσο η Mozilla έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις επόμενες εκδόσεις του browser: τους Firefox 5, 6 και 7 που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2011.

Με αυτόν τον τρόπο η Mozilla θα αλλάξει την τακτική
που ακολουθούσε έως τώρα, ανανεώνοντας τον browser της σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα – δίνοντας στους χρήστες γρηγορότερα νέες λειτουργίες.

Στις επερχόμενες μελλοντικές εκδόσεις του Firefox η Mozilla θα υποστηρίζει και περισσότερα λειτουργικά συστήματα: όπως τις 64μπιτες εκδόσεις των Windows, το επερχόμενο Mac OS X 10.7 και το Android 3.0. Επιπλέον σχεδιάζεται μια βελτιστοποίηση του browser για τα Tablets με επεξεργαστές της ARM.

Πληθώρα νέων λειτουργιών στον Firefox 5
Οι νεωτερισμοί του Firefox 5 έχουν ξεκαθαρίσει τουλάχιστον κατά το ήμισυ. Στα πλάνα είναι η δημιουργία ενός διαχειριστή λογαριασμών που θα αποθηκεύει όλες τις ρυθμίσεις, τα bookmarks και τα ειδικά αρχεία του εκάστοτε χρήστη. Το "Simple Sharing UI" θα μπορούσε να φροντίσει ώστε να γίνεται μια απλά ανταλλαγή μελλοντικά των δεδομένων του Firefox.

Η επιφάνεια εργασίας του Firefox θα γίνει στο μέλλον δυναμική: πίσω από το "UI Animation" κρύβονται κουμπιά που θα ποικίλουν ανάλογα με τη χρήση και την κατάσταση. Μια εικόνα για το πως μπορεί να υλοποιηθεί αυτό μας δίνoυν οι δύο μακέτες της Mozilla που σας ενσωματώνουμε παρακάτω.


Tα χρώματα δίνουν μια καλύτερη εποπτεία στις αναζητήσεις






sites επιδρούν στην εμφάνιση του Firefox 5

Firefox 6: όλα για τα apps
Με τον Firefox 6 θα γίνει ευρεία χρήση των Web-Apps. Επίσης ο browser θα υποστηρίζει και το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Mac OS X 10.7 της Apple. Κατά το σερφάρισμα στο Web μια βελτιωμένη μηχανή JavaScript θα φροντίζει για μεγαλύτερη ταχύτητα.

Σταθερότητα και επιδόσεις στον Firefox 7
Για το ακόμα μακρινό Firefox 7 δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα συγκεκριμένοι στόχοι. Πάντως σύμφωνα με τα πλάνο θα τρέχει πιο ομαλά από όλους, διαθέτοντας ένα καλύτερο χρόνο αντίδρασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα