Firefox 4: και άλλα προβλήματα

12:35 24/3/2011 - Πηγή: PC Nea
Η τελευταία έκδοση του browser της Mozilla εκτός του ότι δεν υποστηρίζει αρκετά από add-ons των παλιότερων εκδόσεων μπορεί να «κρεμάσει» με κάποια add-ons.Έτσι αν δείτε ότι ο Firefox 4 δεν λειτουργεί σωστά και «κρεμά» τότε αυτό οφείλεται πιθανότατα σε ένα προβληματικό προφίλ ή σε “χαλασμένα” add-ons.

Όσον
αφορά στην πρώτη περίπτωση, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται συνήθως με τη δημιουργία ενός νέου προφίλ. Για να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ χρήστη, πηγαίνετε στο μενού Start των Windows και δώστε την εντολή firefox.exe –ProfileManager (στην μπάρα αναζήτησης όσον αφορά στα Windows Vista/7 στην εντολή Run όσον αφορά στα Windows XP).

Έτσι θα φορτώσει ο Profile Manager (θα πρέπει να είναι κλειστός ο Firefox). Για να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ επιλέξτε την εντολή Create Profile και ακολουθήστε τις υποδείξεις. Μετά τη δημιουργία του νέου προφίλ μπορείτε να σβήσετε το παλιό για να συνεχίσετε χωρίς προβλήματα την εργασία σας με το νέο browser.

Tα «προβληματικά» add-ons επηρεάζουν αρνητικά την ευστάθεια λειτουργίας του Firefox 4. Για να αντιμετωπίσετε τέτοια προβλήματα αρκεί συνήθως μια εγκατάσταση του add-on εκ νέου ή ακόμα και η εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης του add-on.
Keywords
Τυχαία Θέματα