Cisco: η διακίνηση δεδομένων μέσω Internet θα τετραπλασιαστεί

01:55 4/6/2011 - Πηγή: PC Nea
Η παγκόσμια μελέτη Visual Networking Index της Cisco προβλέπει ένα εκατομμύριο λεπτά Internet Video ανά δευτερόλεπτο - και πάνω από δύο συνδεδεμένες συσκευές ανά άτομο σε όλο τον κόσμο

Η Cisco προβλέπει ότι, μέχρι το 2015, ο αριθμός των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο θα είναι μεγαλύτερος
από 15 δισεκατομμύρια, διπλάσιος από τον πληθυσμό της γης. Η πέμπτη ετήσια Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast (2010-2015) προβλέπει ότι η διακίνηση δεδομένων μέσω Internet θα τετραπλασιαστεί έως το 2015 και θα φτάσει τα 966 exabytes το χρόνο.

Η αύξηση στη διακίνηση των δεδομένων βασίζεται σε τέσσερις βασικούς παράγοντες, σύμφωνα με τη Cisco. Οι παράγοντες αυτοί είναι οι ακόλουθοι:

1. Αύξηση συσκευών: Μέχρι το 2015 θα υπάρχουν περίπου 15 δισεκατομμύρια συνδέσεις με το δίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο (συμπεριλαμβανομένων των συνδέσεων συσκευής με συσκευή καθώς και των σταθερών και φορητών προσωπικών συσκευών), και περισσότερες από δύο συνδέσεις για κάθε άνθρωπο στη γη.

2. Η αύξηση των χρηστών Internet: Μέχρι το 2015, θα υπάρχουν περίπου 3 δισεκατομμύρια χρήστες Internet – περισσότεροι από το 14% του πληθυσμού της γης.

3. Η εξέλιξη της ευρυζωνικής ταχύτητας: Σε παγκόσμιο επίπεδο η μέση ευρυζωνική ταχύτητα αναμένεται να τετραπλασιαστεί για την περίοδο από το 2010 μέχρι το 2015, από τα 7 στα 28 Mbps. Τον τελευταίο χρόνο (ανάμεσα στο 2009 και το 2010) η μέση ευρυζωνική ταχύτητα διπλασιάστηκε από τα 3,5 στα 7 Mbps.

4. Περισσότερο video: Το 2015 προβλέπεται ότι θα διακινούνται 1 εκατομμύριο λεπτά video ανά δευτερόλεπτο σε όλο τον κόσμο.

Επισκόπηση
Στόχος της ετήσιας Cisco VNI Forecast είναι να υπολογίσει την ανάπτυξη και τις τάσεις της διακίνησης δεδομένων πάνω από Internet Protocol σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Cisco VNI εστιάζει τόσο σε χρήστες όσο και σε επιχειρήσεις, και η πρόβλεψη βασίζεται σε ανάλυση της Cisco σχετικά με τη διακίνηση δεδομένων, τη χρήση και τα δεδομένα που προέρχονται από προβλέψεις ανεξάρτητων αναλυτών. Η Cisco επικυρώνει την πρόβλεψη, τα δεδομένα και τη μεθοδολογία με πραγματικά δεδομένα που παρέχουν εθελοντικά τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σημαντικά σημεία μελέτης
Συνολική διακίνηση δεδομένων πάνω από IP σε “Bytes” σε παγκόσμιο επίπεδο

Η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων πάνω από IP δίκτυα αναμένεται να αυξηθεί, φτάνοντας τα 80,5 exabytes τον μήνα μέχρι το 2015, αύξηση από περίπου 20,2 exabytes τον μήνα το 2010.

Η μέση ετήσια διακίνηση δεδομένων πάνω από IP δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2015 θα φτάσει τα 245 terabytes ανά δευτερόλεπτο, που ισοδυναμεί με 200 εκατομμύρια ανθρώπους να παρακολουθούν ταυτοχρόνως μία ταινία HD (1,2 Mbps) κάθε μέρα.

Τάσεις που αφορούν τη διακίνηση δεδομένων πάνω από IP ανά περιοχή
 Μέχρι το 2015 η περιοχή του Ασιατικού Ειρηνικού θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη διακίνηση δεδομένων πάνω από IP δί
Keywords
Τυχαία Θέματα