Cisco Unified Computing System για δίκτυα cloud

07:13 9/3/2012 - Πηγή: PC Nea
H Cisco ανακοίνωσε νέες καινοτομίες στο Cisco Unified Computing System προσφέροντας μια υπολογιστική πλατφόρμα τρίτης γενιάς η οποία μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις και επιτρέπει στους πελάτες της Cisco να ανταποκρίνονται γρήγορα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της επιχείρησής τους, να προσαρμόζουν τα data center τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να επιταχύνουν τη μετάβαση στις τεχνολογίες virtualization
και cloud.
Η υπολογιστική πλατφόρμα (Fabric Computing) Cisco UCS τρίτης γενιάς, περιλαμβάνει επεξεργαστές της οικογένειας Intel Xeon E5-2600 και πολλές μορφές server, προσφέροντας την υψηλότερη πυκνότητα και αποτελεσματικότητα server της αγοράς, με έως και οκτώ φορές το μέγεθος της μνήμης και τέσσερις φορές τις δυνατότητες I/O σε σύγκριση με προηγούμενους server UCS.

To Cisco UCS Manager επιτρέπει στους διαχειριστές IT να διαχειρίζονται server τύπου blade και rack ως μια κοινή οντότητα καθώς και τη διεύρυνση του τομέα της διαχείρισης σε χιλιάδες server σε πολλά data center σε όλον τον κόσμο.

Οι χρήστες του UCS δηλώνουν ότι παρατηρούν τεράστιες βελτιώσεις στη λειτουργία και μείωση του κόστους: Μείωση στις δαπάνες υποδομών κατά 30%, μείωση στους χρόνους ενσωμάτωσης κατά 90%, βελτιωμένες επιδόσεις εφαρμογών κατά 40% και μείωση 60% στα έξοδα ηλεκτρικού ρεύματος και ψύξης.

Ενοποιημένη Διαχείριση με το Cisco UCS Manager
Μέσω της βελτιωμένης ενσωμάτωσης με την τεχνολογία Cisco Unified Fabric, το Cisco UCS Manager ενοποιεί τη διαχείριση server τύπου blade και rack σε έναν τομέα. Αυτή η δυνατότητα παρέχεται για πρώτη φορά και μειώνει το κόστος της συνδεσιμότητας των server, εξασφαλίζει ευελιξία στη διαχείριση των πόρων και επιτρέπει στους διαχειριστές IT να προσθέτουν δυνατότητες data center χωρίς περίπλοκες διαδικασίες.

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 η Cisco θα παρουσιάσει τεχνολογία ειδικά για μεγάλης κλίμακας υλοποιήσεις UCS μέσω κεντρικής διαχείρισης για πολλαπλούς τομείς UCS, οι οποίοι θα καλύπτουν χιλιάδες server, είτε σε ένα data center ή σε πολλά data center σε όλον τον κόσμο, προσθέτοντας περισσότερες δυνατότητες διαχείρισης για εταιρικά περιβάλλοντα cloud.

Ενοποιημένη δικτύωση και Virtualization στο Cisco UCS
Η λειτουργική μονάδα I/O περιβλήματος 2204XP διαθέτει επιλογές για δίκτυα 80 Gbps και 160 Gbps σε κάθε περίβλημα για τη διαχείριση απότομων αυξήσεων του φόρτου εργασίας. Η λειτουργική μονάδα διαθέτει επίσης λειτουργία διοχέτευσης θυρών η οποία επιτρέπει την εξισορρόπηση του φόρτου σε όλες τις θύρες, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία αξιοποιώντας καλύτερα τις συνδέσεις και το εύρος ζώνης που έχει στη διάθεσή της.

Το Cisco UCS 6296UP Fabric Interconnect διπλασιάζει τις δυνατότητες switching του δικτύου θυρών UCS (από τα 960 Gbps στα 1,92 Tbps) και μειώνει την καθυστέρηση από το ένα άκρο του δικτύου στο άλλο κατά 40% εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις. Η διασύνδεση του δικτύου θυρών προσφέρει μια πιο ευέλικτη υποδομή ανάλογα με τις ενοποι
Keywords
Τυχαία Θέματα