WIND Ελλάς: με θετικό πρόσημο έκλεισε μια δύσκολη χρονιά

02:49 9/3/2012 - Πηγή: PC Nea
Το 2011 ολοκληρώθηκε μία 3ετία συνεχιζόμενης διψήφιας πτώσης για την ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, η οποία είδε τα έσοδά της να συρρικνώνονται κατά περίπου 40%.

Μέσα σε πολύ αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες η WIND Ελλάς κατόρθωσε να σταθεροποιήσει τη θέση της στην αγορά της κινητής και να αυξήσει παράλληλα το μερίδιό της στη σταθερή, αλλάζοντας το μοντέλο λειτουργίας της.

Από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που δεν βαρύνονται με δανεισμό, η WIND δημιούργησε θετικές ταμειακές ροές ώστε να χρηματοδοτήσει
τις δαπάνες και τις επενδύσεις της αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια, διατηρώντας έτσι την χρηματοοικονομική της αυτονομία.

Αν και στο πρώτο εξάμηνο του 2011 το EBITDA της εταιρείας έτρεχε με αρνητικούς ρυθμούς, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους σημείωσε μεγάλη ανάκαμψη, περνώντας σε θετικό ρυθμό αύξησης με αποτέλεσμα το συνολικό EBITDA για το 2011 να διαμορφωθεί στα 152€ εκατ. Η WIND επικεντρώθηκε στην αποτελεσματική διαχείριση του κόστους και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, απελευθερώνοντας κεφάλαια για επενδύσεις σε νέες υποδομές ώστε να θέσει βάσεις μελλοντικής ανάπτυξης.

«Ζήσαμε μία τριετία έντονης ύφεσης, η αγορά της κινητής τηλεφωνίας γύρισε δέκα χρόνια πίσω, στο 2002. Οι πάροχοι επηρεάστηκαν αρνητικά τόσο από τις ειδικές συνθήκες του κλάδου όσο και από το ευρύτερο μακροοικονομικό περιβάλλον.
Με αυτά τα δεδομένα, η WIND έλαβε τα μέτρα της ώστε να προστατέψει όσο το δυνατόν περισσότερο τα μεγέθη της, κάτι που κατάφερε με επιτυχία το 2011. Χωρίς δανεισμό, με ευρεία μείωση στο κόστος λειτουργίας της, διαμορφώνει ένα νέο μοντέλο παρόχου που είναι υγιής χρηματοοικονομικά επιχείρηση, μακριά από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.
Σήμερα χρηματοδοτούμε με ίδια κεφάλαια τον πλήρη εκσυγχρονισμό του δικτύου μας και όλες τις επενδύσεις που απαιτούνται ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας αξιόπιστα, οικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες» δήλωσε σχολιάζοντας την πορεία της WIND κατά την περασμένη χρονιά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νάσος Ζαρκαλής.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα