9 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

15:55 9/10/2013 - Πηγή: PC Nea
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων βρίσκει την ελληνική ταχυδρομική αγορά εν μέσω σημαντικών προκλήσεων μετά την πλήρη απελευθέρωσή της από την 1η Ιανουαρίου 2013. Για την ομαλή μετάβαση σε μία απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά, την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της Καθολικής Υπηρεσίας (ΚΥ), η ΕΕΤΤ εναρμόνισε τη δευτερογενή νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, καθώς και το Ν.4053/2012, ενώ ανέλαβε σημαντικές θεσμικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Το 2013, η ΕΕΤΤ:

Εξέδωσε
το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κανονισμούς για την αδειοδότηση παρόχων, το κόστος της ΚΥ, την επίλυση διαφορών, τις αποζημιώσεις και τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Ολοκλήρωσε πρόγραμμα ελέγχων σε 200 επιχειρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στις περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο, οι επιχειρήσεις (130 περίπου) διεγράφησαν από το Μητρώο.

Συνέχισε να αναπτύσσει πρωτοποριακά και εύχρηστα online εργαλεία όπως είναι:

-Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) με το οποίο οι καταναλωτές εντοπίζουν το πλησιέστερο ταχυδρομικό κατάστημα ή σημείο εξυπηρέτησης. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα σε λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

-Διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων προς την ΕΕΤΤ από καταναλωτές και παρόχους.

-Διαδικτυακή εφαρμογή για την αναζήτηση στο Μητρώο της ΕΕΤΤ των ταχυδρομικών επιχειρήσεων και των μελών του δικτύου τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα