26 χρόνια Windows

17:11 21/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Microsoft γιόρτασε χθες την επέτειο των 26 ετών από την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης των Windows, στις 20 Νοεμβρίου 1985. Ένα λειτουργικό που σήμερα αποτελεί το πιο επιτυχημένο και το πιο διαδεδομένo.

Τα Windows 1.0 είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1983 στην έκθεση COMDEX ως ένα "Interface Manager" για το DOS. Λίγο
καιρό αργότερα το τμήμα μάρκετινγκ της Microsoft χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο Windows. Και αυτό επειδή επρόκειτο για ένα γραφικό περιβάλλον χρήσης όπου δούλευε κανείς με πολλά διαφορετικά «παράθυρα».
Όταν μπήκαν στην αγορά τα Windows 1.0 κόστιζαν 99 δολάρια. Ωστόσο ποτέ δεν γνώρισαν την επιτυχία των μεταγενέστερων εκδόσεων τους (κυρίως από την έκδοση 3.0 και μετά). Ίσως διότι τότε ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών γι’ αυτά ήταν αρκετά περιορισμένος.
Ο χειρισμός των Windows 1.0 γίνονταν μέσω ενός αρκετά απλού File Manager, μέσω του οποίου επέλεγε κανείς τις εφαρμογές που ήθελε να εκκινήσει. Ο χρήστης μπορούσε να ανοίξει πολλά έγγραφα ταυτόχρονα και να τα παραθέσει το ένα δίπλα στο άλλο. Ο χειρισμός γίνονταν με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε ένα διαφημιστικό σποτ από τα Windows 1.0 στο οποίο ο Steve Ballmer προωθεί το λειτουργικό σύστημα με το δικό του μοναδικό χαρακτηριστικό τρόπο.

Παρακάτω σας επισυνάπτουμε κι ένα επιπλέον βίντεο που περιγράφει όλη την ιστορία των Windows μέσα από το χρήστη Andrew Tait, ο οποίος αφιέρωσε τρεις ημέρες για να το δημιουργήσει.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα