Smartphones: το Android στην κορυφή

11:11 21/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Συνεχίζεται η άνοδος των smartphones με αμείωτη ένταση: στο τρίτο τρίμηνο του έτους πουλήθηκαν 42% περισσότερα smartphones σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη της εταιρείας ερευνών αγοράς Gartner, το τρίτο τρίμηνο του 2011 πουλήθηκαν συνολικά 115 εκατομμύρια smartpones. Το ίδιο χρονικό διάστημα ανέβηκε ο αριθμός των παγκοσμίως διατιθέμενων φορητών συσκευών σε πάνω από 440
εκατομμύρια.

Κάτι που αντιστοιχεί σε μια αύξηση κατά 5,6% σε σχέση με πέρσι. Οι πωλήσεις smartphones αυξήθηκαν κυρίως χάρη στη μεγάλη άνθηση που γνώρισαν στις αγορές της Κίνας και της Ρωσίας στις οποίες έγινε το 25% του συνολικού τζίρου. Αντίθεση στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ η κατάσταση παρέμεινε στάσιμη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εκεί πολλοί αγοραστές περιμένουν την κυκλοφορία νέων μοντέλων όπως είναι το iPhone 5 για παράδειγμα.

Περισσότερο από το 50% των smartphones που πωλήθηκαν ήταν εξοπλισμένα με το Android. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα Nokia με το Symbian και με ποσοστό 17%.

Οι συσκευές με το Apples iOS κατέχουν το 15% της αγοραστικής πίτας ενώ με τα BlackBerry υποχώρησαν στο 11%.

© pcnea.blogspot.com
don't copy articles from pcnea.blogspot.com without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα