Τσίπρας: Να υπάρξει γενικευμένη, ειρηνική, εξέγερση

Την ανάγκη η κοινωνία "να απαντήσει με μιά γενικευμένη, ειρηνική, εξέγερση, με ένα μέτωπο κοινωνικό, που θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, της διαπλοκής και θα διεκδικήσει κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη", επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι "σήμερα συνάντησε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που προσφέρουν κοινωνικό έργο, πολύ σημαντικό" και "δεν συνάντησα ούτε τσιφλικάδες, ούτε διεφθαρμένους, ούτε κρατικοδίαιτους - όλους αυτούς, τους συνάντησαν χθες ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς",υπονοώντας τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Πρόσθεσε ότι όλο αυτό το διάστημα, ενάμισι χρόνο τώρα, οι πυλώνες της δημοκρατίας και του κοινωνικού συμβολαίου ξηλώνονται, δηλαδή το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, η δημόσια περιουσία, το κράτος πρόνοιας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση - και όλα αυτά χωρίς να ερωτηθεί ο λαός.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θεμ. Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι οι συνθήκες, που διαμορφώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, μας αναγκάζουν και εμάς, το επόμενο χρονικό διάστημα, να αναζητήσουμε αυτές τις συμμαχίες, που είναι αναγκαίες,μέσα από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά κι άλλους κοινωνικούς φορείς, ώστε αυτή η πολιτική (που έχει να κάνει με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, με την κατάλυση κάθε κοινωνικής πολιτικής, αλλά και γενικότερα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά κι αυτά που έχουν να κάνουν με τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και τα ζητήματα του εισοδήματός μας, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα) η βάρβαρη πολιτική του μνημονίου, άμεσα να ανατραπεί".
Keywords
Τυχαία Θέματα