Το παρασκήνιο (1)

ΘΕΜΑ ΤΟΥ i-R
Χθες το βράδυ φάνηκε ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα έχει τα θύματά της. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έλεγε στις συζητήσεις του, στους διαδρόμους της Βουλής, ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται να έσπευσε να προκαταλάβει μια παρόμοια εξέλιξη, καθώς η πιθανότητα να συνεχίσει να υπάρχει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,
έστω και με άλλον πρωθυπουργό, δεν είναι καθόλου αμελητέα. Ο κ. Λοβέρδος εκτιμά, μάλλον, ότι και στην περίπτωση αυτή, αλλά κι αν υπάρξει συμφωνία για πρωθυπουργό εκτός ΠΑΣΟΚ, είναι δύσκολο να περιλαμβάνεται στις προτάσεις Παπανδρέου για συμμετοχή και στη νέα κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο, αν επικεφαλής της κυβέρνησης αυτής θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έλεγε χθες το βράδυ ότι, «σύμφωνα με αυτά που μας λένε, ο Βαγγέλης θα είναι πρωθυπουργός από το ΠΑΣΟΚ». Οι σχέσεις του με τον άλλοτε «αρχηγό» του έχουν διαταραχτεί σοβαρά το τελευταίο διάστημα και κυρίως μετά τη δημοσιοποίηση κοινού άρθρου των Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, κίνηση στην οποία αγνοήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Ο κ. Λοβέρδος δεν ήταν μεταξύ εκείνων που επισκέφθηκαν, μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, τον πρωθυπουργό στο γραφείο του για να τον συγχαρούν, ως είθισται.
Δεν ήταν ο μόνος που δεν επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό, ο οποίος δέχθηκε στο γραφείο του και τους δημοσιογράφους. Οι οποίοι δεν εντόπισαν παρουσία του άλλοτε πολύ στενού συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, του Γιάννη Ραγκούση. Από τη γνωστή τριάδα των υπουργών εντοπίσθηκε μόνο η παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία, σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους ήταν ιδιαιτέρως επικριτική για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά.
Άλλος στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου που δεν εμφανίσθηκε για να τον συγχαρεί, ήταν και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και δημιούργησε μεγάλη απορία και προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Ο κ. Μόσιαλος ήταν χθες στη Βουλή, αλλά φρόντισε να αποχωρήσει αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ώστε να μη δώσει αφορμές για σχόλια.
Φαίνεται, πάντως, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει πρόβλημα. Μεταξύ των συνεργατών του κ. Παπανδρέου το κλίμα είναι πολύ άσχημο για τον κ. Μόσιαλο. Για την ακρίβεια το κλίμα δεν ήταν ποτέ καλό, αλλά η επίσημη προσχώρησή του στην «ομάδα των 3» εκνεύρισε τους πάντες και πάνω απ΄ όλους τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος τον είχε εμπιστευτεί. Ίσως, πάντως, για κάποια πράγματα να ευθύνονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι γνώριζαν τις κινήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά δεν τον είχαν ενημερώσει.
Χθες το βράδυ, πάντως, δεν ήταν λίγοι οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου που έλεγαν ότι από Δευτέρα ο κ. Μόσιαλος δεν θα έχει τον ίδιο ρόλο.
Σήμερα, πάντως, ο κ. Μόσιαλος ήταν μεταξύ αυτών που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο που βρισκόταν στη δεύτερη σειρά των συνοδών του, με τους Νίκο Αθανασάκη και Νίκο Ζιώγα να είναι στην πρώτη. Εμφανές δείγμα δυσαρέσκειας από την πλευρά του πρωθυπουργού.
Keywords
Τυχαία Θέματα