Το κεκτημένο της συνεργασίας πρέπει όλοι μας να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ

1. Επί 18 μήνες, ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του σήκωναν μόνοι τους όλο το βάρος της προσπάθειας για τις αμαρτίες του παρελθόντος που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σήκωναν μόνοι τους το ιστορικό βάρος εθνικά αναγκαίων αποφάσεων για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι όχι μόνο κρυβόντουσαν
πίσω από την μοναδική εθνική υπευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ, της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, αλλά πετροβολούσαν την εθνική προσπάθεια εκ του ασφαλούς.
2. Η εθνική προσπάθεια όμως για να «περπατήσει» χρειάζεται πράγματι να είναι εθνική. Να τη στηρίξει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Όπως έγινε σε κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρέθηκε στην ίδια θέση με εμάς. Αυτή η αλήθεια ήταν ξεκάθαρη στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου Έλληνα. Για αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου την επιδίωξε σταθερά, ανιδιοτελώς, ειλικρινά εδώ και πάρα πολλούς μήνες, επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι η επιτυχία της εθνικής προσπάθειας είναι πάνω από όλους και όλα.
- Όμως, αυτή η πολιτική συναίνεση στο αυτονόητο δεν υπήρχε. Με αποτέλεσμα η εθνική προσπάθεια να κινδυνεύει άμεσα. Να κινδυνεύουν να πάνε χαμένες όλες οι θυσίες των Ελλήνων που κράτησαν τη χώρα όρθια μέχρι σήμερα.
3. Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου αναγνωρίζουν και αποδέχονται την ιστορική σημασία της Συμφωνίας της 26-27 Οκτωβρίου, που πέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου για την οριστική αντιμετώπιση της υπερχρέωσης της χώρας. Συμφωνία που, πέρα από την κυβέρνηση, ελάχιστοι είχαν το πολιτικό θάρρος να τη στηρίξουν ξεκάθαρα εξαρχής.
- Σήμερα, οι βασικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, και αυτές που καταψήφισαν ακόμη και τις βασικές πολιτικές μας αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας και αρνούνταν κατηγορηματικά κάθε «συναίνεση στο λάθος», βάζουν πλέον την υπογραφή τους στον πυρήνα της πολιτικής μας και δεσμεύονται να κινηθούν «αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα».
- Σήμερα, οι βασικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου στηρίζουν από κοινού την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
4. Με τις πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου και την θετική ανταπόκριση από την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, η εθνική προσπάθεια είναι πιο ισχυρή από ποτέ. Πιο στέρεη από ποτέ. Και αυτό το κεκτημένο πρέπει όλοι μας να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

ΠΑΣΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα