Το PSI πάει πιο πίσω...

Οι συνομιλίες μεταξύ των ιδιωτών ομολογιούχων και της ελληνικής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να συνεχιστούν και στο νέο έτος, δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ταμείου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.
«Δεν θα έλεγα ότι ήταν δραματική», είπε ο κ. Νταλάρα
αναφερόμενος στην πρόοδο που έχει σημειωθεί. Αν και αποτελεί κοινή επιθυμία και των δυο πλευρών να επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους και να εφαρμοστεί στις αρχές του 2012, οι διαπραγματεύσεις ενδεχομένως να διαρκέσουν περισσότερο, πρόσθεσε.

«Θα επιμείνουμε σε αυτό για να το φέρουμε εις πέρας», πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του Market Monitoring Group, μιας ομάδας ιδιωτών που δημιουργήθηκε μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ο κ. Νταλάρα επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα έδωσε νέα πνοή στις συνομιλίες.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το ύψος των ζημιών που θα υποστούν οι ιδιώτες ομολογιούχοι αποτελούν σημαντικό στοιχείο στην κρίση χρέους της ευρωζώνης εξαιτίας των επιπτώσεων που θα μπορούσαν να έχουν σε ορισμένες τράπεζες.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του IIF, Χουνγκ Τραν, μια πιθανή αποτυχία στην επίτευξη εθελοντικής συμφωνίας με τους κατόχους ελληνικού χρέους θα επηρέαζε επίσης σημαντικά τις εκτιμήσεις των αγορών για το πόσο πιθανό είναι να βρεθεί μια λύση στην ευρύτερη κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη.

«Εάν έχεις μια εθελοντική λύση, οι παράγοντες της αγοράς πιθανώς να αναμένουν μια πιο λογική και ομαλή διαδικασία και στις άλλες χώρες», είπε ο Τραν σε δημοσιογράφους.

Λ.Παπαδήμος: Δεν θα ήταν υπεύθυνο να δημοσιοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε για το θέμα του PSI ότι η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των πιστωτών είναι σε εξέλιξη και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά το περιεχόμενό της, σημείωσε ότι όσο αυτή η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, σενάρια, αιτήματα και πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες παραμέτρους της θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά οι πληροφορίες αυτές πηγάζουν από μία δυναμική διαδικασία και δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένα.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και δεν θα ήταν υπεύθυνο να δημοσιοποιηθούν στοιχεία των ελληνικών θέσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα