Τι γίνεται σήμερα

- Εντός της ημέρας οι διεργασίες ανάμεσα στο Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή του προσώπου που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης συνεργασίας και τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

- Συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, στην οποία, από ελληνικής πλευράς, θα λάβει μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

- 13.30 Συνάντηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

- Μετάβαση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη Μόσχα της Ρωσίας. Η κ. Λαγκάρτ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στη χώρα που αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

- Ανακοίνωση του οικονομικών αποτελεσμάτων, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α., της Geniki Bank για το εννεάμηνο του 2011.

- Ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας στη Γαλλία από την κυβέρνηση Σαρκοζί, με στόχο την περικοπή 6 έως 8 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον προϋπολογισμό, προκειμένου να μην εκτροχιασθούν τα σχέδιά της για μείωση του ελλείμματος.

- Κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, του ευρωκοινοβουλίου, και του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας, στις Βρυξέλλες, με θέμα τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2013.

- Σε λειτουργία ο θεσμός της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) στα δυσπρόσιτα σχολεία όλης της χώρας, όπου δεν υπάρχουν ή σπανίζουν τα φροντιστήρια.

Τα μαθήματα της ΠΔΣ απευθύνονται σε μαθητές της τελευταίας τάξης όλων των τύπων λυκείων, που επιζητούν επιπλέον βοήθεια ώστε να βελτιώσουν τη σχολική τους επίδοση ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η ΠΔΣ αφορά μαθήματα που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

- 9.30π.μ. – 15.00μ.μ Ημερίδα με θέμα «Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση vs Bank Assurance;» στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων.

- 19.30 Εκδήλωση με θέμα την ιστορική αναδρομή της δράσης του Αεροπορικού όπλου στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο θέατρο Badminton, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Στη διοργάνωση θα παρουσιαστούν προβολές Video ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών. Στην είσοδο του θεάτρου θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας, Ζωγραφικής και Πλαστικομοντελισμού.

Πολιτιστικά:

- 19.00 Τα εγκαίνια της έκθεσης «Aγιον Όρος» του Ευθύμιου Βαρλάμη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση. Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 60 ζωγραφικά έργα, τα περισσότερα από τα οποία απεικονίζουν μοναστήρια, σκήτες και τοπία του Αγίου Όρους.

- 21.00 Μου
Keywords
Τυχαία Θέματα