Θεατρική παράσταση για το Νίκο Καζαντζάκη

Mια ξεχωριστή θεατρική παράσταση στηριγμένη στο βιβλίο της Μαρίας Καλογεράκη "Σ' ευχαριστώ, Νίκο Καζαντζάκη" θα παρουσιάσουν οι μαθητές της έκτης τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Οι μαθητές, με αφορμή το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο "Νίκος Καζαντζάκης" που εκπόνησαν, προσέγγισαν τη ζωή και το έργο του κορυφαίου συγγραφέα μέσα από το συγκεκριμένο
βιβλίο και θα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους από τα Χανιά, την δουλειά τους

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε με την φροντίδα και της περιφέρειας Κρήτης και σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Μιχελογιάννη, "φέρνει κοντά τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς ενεργούς πολίτες της Θεσσαλονίκης και των Χανίων. Η δημιουργική αυτή συνύπαρξη στο κέντρο της έχει τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Κρήτη".

Η παράσταση έχει αγκαλιαστεί και από το δήμο, Χανίων καθώς σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Χρυσούλα Χατζηδάκη, " είναι μια αφορμή μνήμης και έκφραση σεβασμού στο μεγάλο Νίκο Καζαντζάκη."

Στην παράσταση συμμετέχουν 68 παιδιά από το Αρσάκειο που συνοδεύονται από τους γονείς τους και 11 εκπαιδευτικούς.

Οι θεατές θα είναι μαθητές από τα Χανιά που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σημαντικό γεγονός, σύμφωνα με την κ Λία Μαστρογιαννίδου, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. "Είναι πολύ σημαντικό ότι ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης εκπόνησε μαζί με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ένα πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο ήρθαν εδώ να το μοιραστούν με τα παιδιά από τα Χανιά", πρόσθεσε.

Στην στόχευση του προγράμματος αλλά και στην επιλογή ενός έργου για το Νίκο Καζαντζάκη αναφέρθηκε η διευθύντρια του σχολείου Θεοδώρα Κωνσταντίνου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, " τα παιδιά πρέπει να μάθουν για τη ζωή, το έργο, τη φιλοσοφία, τις απόψεις του".

Από την πλευρά της η συγγραφέας Μαρία Καλογεράκη τόνισε ότι "σε μια εποχή που οι Έλληνες αγανάκτησαν με το εαυτό τους νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιημένα παιδιά διαμορφώσουμε τόσο πιο λιγότερη αγανάκτηση θα κληρονομήσει το μέλλον τους"

Η παράσταση διάρκειας 60 λεπτών παρουσιάζεται από τα παιδιά πλαισιωμένη με μουσική χορούς και τραγούδια.

Οι συντελεστές της παράστασης θεωρούν εξ ίσου σημαντικό το γεγονός ότι οι μαθητές βρίσκονται στην Κρήτη όπου έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και το νησί του μεγάλου στοχαστή και συγγραφέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα