Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια!

Γράφει - και αντιγράφει!- ο Γ.Δ.
Με μια σειρά ντοκουμέντων απαντούν κυβερνητικά στελέχη στα περι δήθεν μυστικών συζητησεων του Πρωθυπουργου με το ΔΝΤ τον χειμωνα του 2009! Τα ντοκουμεντα, δημοσιες δηλαδη τοποθετησεις του ιδιου του κ Γ Παπανδρεου, χρονολογουνται απο τις 11 Δεκεμβριου 2009 η πρωτη, πραγμα που επιβεβαιωνει ακριβως αυτο που λεει και ιδιος ο Στρος Καν.Το
ιδιο που δηθεν αποκαλυψε - κατα τις γαλαζιες ντουντουκες - ο Στρος Καν, το ιδιο ειχε πει απο τοτε ι ιοδιος ο Παπανδρεου! Μονο που οπως μπορειτε να διαβασετε παρακατω στα ντοκουμεντα ο Πρωθυπουργος συζητουσε με την ηγεσια του ΔΝΤ για αξιοποιηση της τεχνογνωσιας του για θεματα που αφορουν τον προυπολογισμο,διοικητικες αλλαγες για διαφανεια στην εφαρμογη του, φοροδιαφυγη κλπ.. Οποτε τα ψευδη πως δηθεν τωρα αποκαλυπτεται το θεμα, πως δηθεν προκυπτει απο συνεντευξη του Στρος Καν, ειναι μπαρουφες και κατασκευες της ΝΔ. Το θεμα δεν υπαρχει διοτι, οπως λενε, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως επανειλημμένα έχει υπενθυμίσει από τότε, είχε αναφερθεί εγκαιρως και ΑΝΟΙΧΤΑ στις επαφές του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ και το ακριβές περιεχόμενό τους.
Ας δουμε λοιπον τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ αναφορες του Γ. Παπανδρεου, οπως τις καταγραφουν κυβερνητικα στελεχη με ντοκουμεντα:

α) Στις 11 Δεκεμβριου 2009, σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες:
- «Εγώ έχω επαφές και με τον Στρος Καν, αλλά επαφές για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».
β) Στις 11 Φεβρουαριου 2010, πάλι σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες:
- «Πρώτα απ’ όλα, να ξέρετε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε θέματα τεχνικής φύσης και, βεβαίως, έχει συνδράμει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προς αυτή την κατεύθυνση.
- Σε παρόμοιες κρίσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτός Ευρωζώνης έχει δείξει την τεχνογνωσία του, την οποία και έχουμε ζητήσει για να μας συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.
- Δεν έχει αυτή την τεχνογνωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση σε παρόμοιες κρίσεις. Δεν έχει την τεχνογνωσία η Ευρωζώνη σε παρόμοιες κρίσεις. Είναι σημαντική λοιπόν αυτή η τεχνογνωσία, όπως το να βοηθήσει π.χ. στις διοικητικές αλλαγές, ώστε να μπορούμε να έχουμε μία πιο διαφανή και αποτελεσματική λειτουργία και εφαρμογή του προϋπολογισμού μας. Παίρνω απλώς ένα παράδειγμα.

- Με αυτή τη λογική βεβαίως, εμείς θα είμαστε πρόθυμοι και θα είναι και χρήσιμη αυτή η συνεργασία μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
.
γ) Και επίσης πάλι από τη προηγουμενη συνέντευξη του ( 11/2/2010) στις Βρυξέλλες:
«Πρώτα απ’ όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Καν την αρωγή του σε τεχνική βοήθεια. Άρα, λοιπόν, είναι η Ελλάδα η οποία έχει ζητήσει αυτή την τεχνική υποστήριξη. Δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη, δηλαδή την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ».

Κατα τα στελεχη της κυβερνησης αποτέλεσμα των πρωτων αυτων επαφών ήτ
Keywords
Τυχαία Θέματα