Σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία εξωστρέφειας

Σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία εξωστρέφειας αναμένεται να ανακοινωθούν στην ενημερωτική εκδήλωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων με θέμα: «2011 Σύγχρονα Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Εξωστρέφεια», τη Δευτέρα 9 Μαΐου, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Όπως αναφέρεται, σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΑ, οι εξαγωγείς
θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους αξιοποίησης του Επενδυτικού Νόμου και του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα», ενώ θα έχουν και επίσημη πρώτη γνωριμία με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΕ, Αλκ. Καλαμπόκη.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑΝ δρ. Αλ. Παπαρσένος, θα ανακοινώσει τις επικείμενες δράσεις στήριξης της εξωστρέφειας από το Ταμείο, που δημιουργεί νέες γραμμές χρηματοδότησης για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Παράλληλα, εξειδικευμένοι σύμβουλοι επιχειρήσεων και στελέχη του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, θα «λειτουργούν» ως HelpDESK για τους ενδιαφερόμενους και τους υποψήφιους επενδυτές, αναλύοντας τα μυστικά του ολοκληρωμένου φακέλου επιχειρηματικού σχεδίου και της επιτυχημένης υποβολής αίτησης χρηματοδότησης.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά και εισάγει την έννοια της one stop shop ενημέρωσης, αλλά και δικτύωσης με τους κατάλληλους συνεργάτες, προκειμένου οι Έλληνες εξαγωγείς να αξιοποιήσουν με επιτυχία τα πλέον σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της εξωστρέφειας, όπως το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα», ο Επενδυτικός Νόμος και το ΕΤΕΑΝ».
Keywords
Τυχαία Θέματα