Τα είπε για λίγο ο Παναγιωτόπουλος με Μέρκελ-Σόϊμπλε

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΛΛΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ
Συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο των συνεδρίου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), στη Γερμανία.
Κατά την παραμονή του στη Λειψία, ο κ. Παναγιωτόπουλος
είχε επίσης κύκλο συναντήσεων μεταξύ άλλων με τον Επίτροπο για θέματα Ενέργειας Γκύντερ Έττινγκερ, την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης κα Ρέντγκεν, τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ράϊνερ Βίλαντ και τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU Μίκαελ Μάϊστερ.
Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι αν η Ευρώπη θέλει να είναι ισχυρή χρειάζεται στον σκληρό πυρήνα της, μαζί με τις χώρες του Βορρά, και τις χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα
«Η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να δοθεί με τη διάρρηξη της Ευρωζώνης, αλλά με την ενίσχυση της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που την απαρτίζουν», παρατήρησε ο τομεάρχης της ΝΔ.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα προοδεύσει «τιμωρώντας» τους λαούς που την αποτελούν, «αλλά προωθώντας πολιτικές υπέρβασης της κρίσης, που θα προστατεύουν και δεν θα διαλύουν την κοινωνική συνοχή».
Keywords
Τυχαία Θέματα