Μ.Χρυσοχοϊδης: Το θέμα θ’ ανοίξει μ’ έναν γενναίο και ευθύ τρόπο

«Οι αποφάσεις των επομένων τριών περίπου μηνών, θα καθορίσουν την επόμενη δεκαετία» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εκτίμησε ότι είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της νέας κυβέρνησης «πολύ περισσότερο από 50%» και ευχήθηκε να μην εκδηλωθούν τάσεις αυτοκαταστροφής ή κινήσεις υπονόμευσης. «Αν πάει καλά αυτή η κυβέρνηση, θα πάμε όλοι καλά, εάν δεν πάει καλά αυτή η κυβέρνηση δε θα πάει κανείς καλά» δήλωσε ο υπουργός και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν
υπάρχει καμία ανοχή από κανέναν για περαιτέρω περιπέτειες».
Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ξεκαθάρισε: «Αυτή τη στιγμή ειλικρινώς προέχει η εφαρμογή των αποφάσεων και η δικαίωση των λόγων για τους οποίους έγινε αυτή η συγκυβέρνηση. Αλίμονο αν εμπλακούμε σε μια διαδικασία αυτή τη στιγμή κι έναν μαραθώνιο ο οποίος θα μας οδηγήσει στις 19 Φεβρουαρίου μ’ ένα ΠΑΣΟΚ κουρελιασμένο, ματωμένο, τραυματισμένο, από εσωκομματικές αντιπαραθέσεις».
Και συμπλήρωσε ο υπουργός: «Κάποια στιγμή, στην πορεία, και η κουβέντα στο ΠΑΣΟΚ θ’ ανοίξει. Και θ’ ανοίξει συντεταγμένα, με σεβασμό στο παρελθόν μας, στο έργο μας, στην ιστορία μας, σε αυτούς που μας κυβέρνησαν, αλλά και με σεβασμό στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα. Άρα, λοιπόν, θ’ ανοίξει το θέμα και θ’ ανοίξει μ’ έναν γενναίο και ευθύ τρόπο, γιατί έχουν συμβεί πάρα πολλά. Έχει υπάρξει μια διαδρομή τα τελευταία δυο χρόνια η οποία μας τραυμάτισε, όπως επίσης και μια διαδρομή η οποία διακρίνεται για μια σειρά από σημαντικές επιτυχίες. Άρα, λοιπόν, θ’ ανοίξει η κουβέντα, αλλά δεν είναι ώρα αυτή τη στιγμή γι’ αυτή τη συζήτηση κατά τη γνώμη μου».

Καταλήγοντας στη συνέντευξη ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν πολλές φορές, τώρα είναι ακόμα μια πιο μεγάλη δοκιμασία βεβαίως, αλλά πιστεύω ότι θα δώσουμε τη μάχη για να είμαστε ενωμένοι και να σταθούμε ενώπιον του ελληνικού λαού, με ευθύ τρόπο, κοιτάζοντάς τον στα μάτια, με τα λάθη και τα θετικά που έχουμε, ενωμένοι».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

ΜΠ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Κύριε Χρυσοχοΐδη καλή σας μέρα.
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Καλημέρα κ. Παπαδημητρίου.
ΜΠ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Από τι θα κριθεί και πώς εσείς θα πείτε στις 19 Φεβρουαρίου αν πέτυχε ή δεν πέτυχε η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε;
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί από την εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων που ετέθησαν στη συνάντηση των Αρχηγών και βεβαίως από την πλήρη εφαρμογή όσων χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε με τις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω αυτό είναι.
ΜΠ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Δηλαδή επειδή δεν κατορθώνατε μόνοι σας ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να προχωρήσετε και να φτιάξετε το πρόγραμμα, να φτιαχτεί η δανειακή σύμβαση και όλα αυτά, φτιάξατε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εν πάση περιπτώσει των τριών κομμάτων, για να εκβιάσετε τον κ. Σαμαρά να βάλει την υπογραφή του;
Keywords
Τυχαία Θέματα