Συνομιλίες με τους ταλιμπάν

Ο ειδικός απεσταλμένος της Γερμανίας για το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, Μίκαελ Στάινερ, διαμεσολαβεί σε μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στους ταλιμπάν του Αφγανιστάν και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Αφγανός αξιωματούχος αποκάλυψε πριν από μία εβδομάδα ότι οι δύο πλευρές συναντήθηκαν τρεις φορές και η τελευταία συνάντηση ήταν επί γερμανικού εδάφους αυτό τον μήνα.

Το περιοδικό έγραψε ότι
οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το φθινόπωρο με μία πρώτη συνάντηση στο Κατάρ και ακολούθησαν δύο σε γερμανικό έδαφος- η πρώτη στις αρχές του χρόνου και η δεύτερη στις 7 με 8 Μαϊου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις συνομιλίες μετέχουν αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και της CIA και ένας εκπρόσωπος των ταλιμπάν, ο οποίος περιγράφεται ως "έχων σχέση" με τον ηγέτη τους, μουλά Ομάρ. Ο άνθρωπος αυτός θεωρείται ότι μετέβη αεροπορικώς στη Γερμανία για να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Οι διαπραγματεύσεις με τους ταλιμπάν κατέρρευσαν στο τέλος του προηγούμενου χρόνου όταν ένας φερόμενος ως ηγέτης των ταλιμπάν, ο οποίος μεταφέρθηκε μυστικά από το ΝΑΤΟ στην Καμπούλ, αποδείχτηκε ότι ήταν απατεώνας.
Keywords
Τυχαία Θέματα