Ανένδοτη η Γκίλαρντ για το φόρο ρύπανσης

Η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος Βικτωρίας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «πιέζει κzαι εκλιπαρεί» για άμεσες εκλογές, επειδή γνωρίζει ότι ύστερα από δώδεκα μήνες θα καταρρεύσει «η εκστρατεία τρόμου», που διεξάγει κατά της επιβολής φόρου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

«Η εκστρατεία φόβου, που διεξάγει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ, θα
αποκαλυφθεί», τόνισε η κ. Γκίλαρντ και πρόσθεσε: «Όταν θα επιβληθεί ο συγκεκριμένος φόρος και όταν θα δοθούν γενναιόδωρες αποζημιώσεις σε εκατομμύρια νοικοκυριά και θα συνεχίζουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και θα εξακολουθεί να ανατέλλει ο ήλιος από την ανατολή, οι αγελάδες να παράγουν γάλα και οι κότες να κάνουν αβγά, τότε θα αποδειχθεί ότι η εκστρατεία τρόμου των αντιπάλων μας ήταν μία απάτη».

Η κ. Γκίλαρντ, πάντως, απέφυγε να μιλήσει στο συνέδριο για δύο άλλα επίμαχα θέματα. Αυτό της λαθρομετανάστευσης και το άλλο της πιθανής νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων.

Την ίδια στιγμή, που η κ. Γκίλαρντ επανέρχεται στη δέσμευση της κυβέρνησής της για την επιβολή φόρου στην ρύπανση, δημοσκόπηση που έγινε στο Κουϊσλαντ, δείχνει ότι 59% των ερωτηθέντων προτιμούν για αρχηγό του Εργατικού Κόμματος τον υπουργό Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ, δηλαδή, τον άνθρωπο, που ανέτρεψε η Τζ. Γκίλαρντ για να αναλάβει η ίδια πρωθυπουργός. Στην ίδια δημοσκόπηση η κ. Γκίλαρντ συγκεντρώνει μόλις το 19%.

Στην πρώτη της ομιλία, ως πρωθυπουργός, σε συνέδριο του Εργατικού κόμματος, η κ. Γκίλαρντ είπε πως «όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι σημειώνονται κλιματικές αλλαγές, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο» και πρόσθεσε: «Οι μόνοι που δεν το δέχονται, είναι κάποιοι πολιτικοί και ορισμένοι σχολιαστές. Εμείς, επιβάλλεται να λάβουμε μέτρα και θα τα λάβουμε παρά την εκστρατεία φόβου της αντιπολίτευσης και μερίδας των μέσων ενημέρωσης».

Επιπλεόν, η κ. Γκίλαρντ επέκρινε την «αμερικανοποίηση» της αυστραλιανής πολιτικής ζωής, που επιχειρεί, όπως είπε, να επιβάλει ο κ. Άμποτ, τον οποίο χαρακτήρισε «πνευματικό τέκνο της Σάρα Πάλιν και του Ντόναλντ Ραμπ».
Keywords
Τυχαία Θέματα